BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Kandıra Yolu'nda yeni tarih; Ekim 2021

2016 yılında temeli atılan ve 168 Milyon maliyetle ihale edilen Kandıra- İzmit bölünmüş yoluna ilişkin yeni ihale sonucunda yolun hizmete gireceği yeni tarih olarak Ekim 2021 belirlendi. 

16 Nisan 2020 01:19
Kandıra Yolu'nda yeni tarih; Ekim 2021

2016 yılında dönemin Ulaştırma Bakanı ve AKP Milletvekilleri ile temeli atılan ve 2018 yılı sonunda hizmete açılacağı belirtilen Kandıra- İzmit bölünmüş yolunda yüklenici firma doğru düzgün hiçbir çalışma yapmamış ancak firmaya 36 Milyon TL ödeme yapılmıştı. 
 
600 GÜN SONRA DENİLDİ AMA !!!
 
Konuyu sık sık Meclis gündemine de getiren CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar tekrar ihalesine çıkılan Kandıra- İzmit bölünmüş yoluna ilişkin açıklamalarda bulundu. Akar, Şubat ayında ihalesi yapılan Kandıra- İzmit yolu ihalesinin AKP’nin birçok ihaleyi de verdiği Kalyon İnşaat olduğunu söyledi.
 
İzmit- Kandıra bölünmüş yolu ve Ağva- Kandıra- Kaynarca yolu ihalesini toplam 628 Milyon TL’ye Kalyon firmasının aldığını belirten Akar, ihaleye giren firmalar ve tekliflerine ilişkin sorularının Bakanlık tarafından yanıtlanmadığını söyledi. Sözleşmeye göre yer tesliminin 9 Mart 2020 de yapıldığına dikkat çeken CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar 600 gün sonunda yolun hizmete açılacağının taahhüt edildiğini söyledi.
 
O ÖDEME YAPILDI MI?
 
Dünya da yaşanan Corona virüsü salgınının ülkemizdeki etkilerine değinen CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, vatandaşın, esnafın, işçinin yaşadığı ekonomik sıkıntılara ilişkin iktidarın gerekli desteği sağlayamadığını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 15 gün önce başlatmış olduğu yardım kampanyasına dikkat çeken Akar, bugüne kadar toplanan yardım tutarın 1 Milyar 600 Milyon TL olduğunu ancak bunun Osmangazi Köprüsü için Hazinenin 2019 yılı için işletmeci firmaya ödeyeceği 2 Milyar 35 Milyon TL’nin altında kaldığını söyledi.
 
Hazinenin içinin yap-işlet-devret projeleri işletmecilerine yapılan ödemelerle adeta boşaltıldığını belirten Akar, yardım ve destek bekleyen vatandaştan devlet yardım bekler bir hale getirilmiş, ancak bu ay 2019 yılında verilen araç garantileri nedeni ile işletmeci firmalara ödenmesi gereken 2 Milyar 720 Milyon TL için bu işletmeciler fedekarlık yapmıyor dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.