BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Tayyip Erdoğan 2 yılı değerlendirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin 2'nci yılının değerlendirme toplantısında açıklamalarda bulundu. 

21 Temmuz 2020 23:56
Tayyip Erdoğan 2 yılı değerlendirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

Milletlerin ve devletlerin hayatlarında asırlara sari sonuçları olan dönemler bulunur. Türk milleti ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti son 7 yıldır böyle tarihi bir dönemden geçmektedir.

Bu dönemin içinde her türlü mücadele, her türlü kahramanlık, cesaret ve zafer de vardır. Başarıyla taçlandırdığımız her mücadele geleceğimize daha güvenle bakmamızı sağlamıştır. Bu süreçte her türlü saldırı ve ihanet girişimi başarısız olmuştur. Tüm sınavlardan başarıyla çıktık.

Ülkemizin bu büyük atılım döneminin en kritik değişimlerinden biri de yeni yönetim sistemimize geçişimiz olmuştur. Cumhur İttifakı bu sürecin hızlanmasına büyük katkı sağlamıştır. Türkiye, dünya demokrasi tarihine geçmiştir. Sınırlarımız içinde ve dışındaki mücadeleyi ilanihaye sürdürmeye kararlıyız.Türkiye, koronavirüs salgını sürecinde dimdik ayakta durarak farkını ortaya koymuştur.
 
200 yılı bulan demokrasi arayışlarıyla doğrudan milletimizin iradesiyle hayata geçirilmiştir.Milletimin her bir ferdine şükranlarımı sunuyorum. Yeni sistemde, yürütme, yasama ve yargı arasındaki ilişkileri netleştirdik. Her erkin kendi alanında ülkeye ve millete en iyi hizmeti vermesini sağladık.

Yeni sistemin verdiği imkanlar sayesinde, eksiklikleri hızla tamamlıyoruz. Bunun da oturması vakit alacaktır.Türkiye, yeni sistemle bölgesel ve küresel krizlere karşı daha etkin, daha hızlı ve daha kapsamlı refleksler verebilme imkanına kavuştu. Yeni sistemin verdiği imkanlar sayesinde, eksiklikleri hızla tamamlıyoruz. Bunun da oturması vakit alacaktır. Hayatımızın hiçbir döneminde milletimize karşı durmadık.

HAKKINI SÖKE SÖKE ALAN ÜLKE

Ayasofya'yı müzeden camiye dönüştürmemiz de bu anlayışın ürünüdür. Türkiye, sınır güvenliği için attığı tüm adımlarda milli egemenlik haklarını kullanmaktadır.
 
Kendi hakkını söke söke alan bir ülke olarak hareket etmeye devam edeceğiz. İster Suriye'nin Irak'ın kuzeyinde, ister Doğu Akdeniz'de, ister Ermenistan'ın Azerbaycan'daki kardeşlerimize yönelik saldırılarında mazlumları yardım bırakmadık, bırakmayacağız. Kimsenin toprağında, egemenliğinde, doğal kaynaklarında gözümüz olmadığını bugüne kadar ispatladık.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte köklü değişikliklere gittik. Bu her türlü değişikliğin hızlı yapılmasını sağlayan dinamik bir yapıdır. Daha iyisini ve daha güzelini bulduğumuzda gönlümüz de, siyasetimiz de açıktır. Kabine ve üst düzey bürokrasi de üst düzey değişlikler yaptık. Yeni sistemde bakanlık sayısını 16'ya düşürdük. Bir de Cumhurbaşkanı Yardımcısı atadık."

48 MİLYON 584 KİŞİYE ULAŞTIRDIK"

Son 2 yılda kendi imzamızla çıkardığımız 64 kararname ile milletimize kesintisiz hizmet sunduk. Mevkidaşlarımız ile 366 telefon görüşmesi yaparak gündemi ele aldık. Türkiye her liderin iş birliğini aradığı bir ülke haline gelmiştir. Covid-19 sürecinde dijitalleşmenin önemi bir kez daha öne çıkmıştır.

Vatandaştan istenen belge sayısını 42 binden 833'e düşürdük. E-devlet şifresi olan vatandaş sayısını 48 milyon 584 kişiye ulaştırdık.Yatırımlarda 2018 ve 2019 yıllarında 2.3 trilyon lira seviyesine ulaştık. 2 trilyon lirası özel sektör yatırımıdır. Gerisi kamu yatırımıdır. Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında 2019-2023 kalkınma hedeflerimizin yer aldığı kalkınma planımızı açıkladık."

1 YILDA YÜZDE 94 ARTIRDIK"

Yüksek teknoloji üreten firmalarımıza fon sağlamak için risk sermayesini oluşturduk.Yüksek teknoloji üreten firmalarımıza fon sağlamak için risk sermayesini oluşturduk. Bünyesinde 4 milyon yazılı eser, 555 bin elektronik kitap ile en büyük kültür kurumu olan Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanemizi milletimizin istifadesine sunduk.

Yerli yabancı tüm misafirlerimizin hayran kaldığı bu kütüphanemiz ile bizler de iftihar ediyoruz. Rami Kışlası'nı inşallah millet kütüphanesine dönüştürüyoruz, onun da çalışmaları sürüyor.Eğitimde; 2023 Eğitim Vizyonu Belgesi’ni açıklayarak, bu alanda varmak istediğimiz yeri, yol haritamızı, güzergâhlarımızı kamuoyumuzla paylaştık. Yapay zekâ ve makine öğrenmesi temelli dijital altyapıyı kurarak pilot uygulamasını gerçekleştirdik, yaygınlaştırma aşamasını başlattık.

Son iki yılda ilk ve ortaöğretimde 2 bin 805 yeni okul, 15 bin yeni derslik inşa ettik, 87 bin 681 öğretmen ataması yaptık. Daha öncekilere ilave olarak 17 Bilim ve Sanat Merkezi, 1.913 laboratuvar, 1.034 kütüphane, 634 z-kütüphaneadını verdiğimiz dijital kütüphane açtık. 2018 yılında ek ders ücreti ile birlikte bir öğretmenin eline aylık 4 bin 153 lira geçerken, bu rakam yüzde 25’lik artışla 5 bin 177 liraya ulaştı.

Daha önce 4+2 olmak üzere 6 yıl zorunlu hizmet süresiyle çalışan sözleşmeli statüdeki öğretmenlerimizin hizmet yılını, 3+1 olmak üzere 4 yıla indirdik. Özel eğitimde erken çocukluk döneminde ihtiyaç olan anaokulu sayısını sadece son bir yılda yüzde 94 oranında artırdık.

Orta-ağır düzey engelli öğrencilerin temel yaşam becerileri kazandıkları 175 uygulama evini tamamlayarak hizmete sunduk. Rehberlik ve araştırma merkezlerinin fiziki kapasitesini Türkiye genelinde standart hale getiriyoruz.Ülkemizin rekabet gücü yüksek savunma sanayi sektörüne ara eleman yetiştirmeye yönelik ilk adım olarak, ASELSAN üretim tesislerinde Savunma Sanayi Lisesi açtık. “Patenti Türkiye'dedir” diyebilmek için okullarımızda patent, faydalı model ve tasarım odaklı eğitimin kapılarını araladık.

Turizm sektörünün nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak üzere turizm ve otelcilik alanında eğitim veren 11 yeni meslek lisesini hizmete sunduk.İlkokuldan başlayarak eğitimin tüm kademelerinde 6 bin 507 adet Tasarım Beceri Atölyesini 11 farklı model ile kurduk. Salgın döneminde hem evlatlarımızın, hem aile büyüklerinin sağlığını korumak için EBA adını verdiğimiz Eğitim Bilişim Ağı sistemini hızla hayata geçirdik.  

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.