BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

Başkan, Marmara Denizi için FOX TV'den seslendi

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, FOX Ana Haber’e konuk olarak Marmara Denizi’ndeki deniz salyalarıyla ilgili milletvekilliği döneminde verdiği soru önergelerini hatırlattı, “Verdiğimiz önergelerin sayısını bilmiyorum. CHP’li vekiller o dönem neden dinlenmedi?” diye sordu. 

15 Haziran 2021 09:31
Başkan, Marmara Denizi için FOX TV'den seslendi

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, FOX Ana Haber’e konuk olarak gün geçtikçe Marmara Denizi’ni kirletmeye devam eden müsilaj (deniz salyası) ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Hürriyet, iktidar partisinin Marmara Denizi’ndeki müsilaj nedeniyle Cumhuriyet Halk Partisi’ni suçlaması üzerine milletvekilliği dönemini hatırlattı, “Geçmişte verdiğimiz önergelerin inanın sayısını bilmiyorum. Elimde 6-7 tane önerge var. CHP suçlanıyor. Peki CHP’li vekilleri, zamanında neden dinlemediniz?” sorusunu yöneltti.

İKTİDAR HAREKETE GEÇMELİ

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, “Verdiğimiz onca önerge diğer muhalefet önergelerinde olduğu gibi rafta kaldı. O dönemin Büyükşehir’i ‘Basit bir doğa olayıdır’ dedi. O dönem Orman ve Su İşleri Bakanı olan Veysel Eroğlu ‘Bu algler jelatinsel bir salgı yayar, buna da müsilaj deriz’ diyerek konuyu kapattı. Böyle bıraktık. Nihayetinde biz iktidar değiliz. Yetki, mühür, kalem bizde değil. İktidar edenlerin bu mührü bu yetkiyi kullanarak ve bu yaptırım gücüyle birlikte hiç zaman kaybetmeden boş laf üretmektense gerçekçi ve bilimsel önlemleri bir an önce harekete geçirmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393