banner411

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

Derince’den bahsedeceğim…

İlçe Başkanı olduğum dönemde Mersincik’de bulunan doğanın muhteşem nimetlerini o dönemin B.B.B olan İbrahim Karaosmanoğlu’na gösterebilmek ve bunu fırsata çevirebilmek için ilk sabah yürüyüşlerini burada başlatmıştık.

STK’ları da devreye sokarak her hafta Pazar günü büyük kalabalıklarla başlattığımız bu yürüyüşlerde doğayı ne kadar sevdiğini bildiğim başkanın hayran kalacağı bu doğal güzelliğe karşı kayıtsız kalmayacağını iyi biliyordum.

Yanılmadım da…

Çınarlıdere Mesire Alanı projesi fikrimiz için o dönem ki Park Bahçeler Müdürü olan Ahmet Kulaksız’ı da iki ya da üçüncü haftada yürüyüşe getirdi ve “Burayı bir projelendirin, göreyim” dedi.

Projelendi ve mükemmel bir piknik alanı ve yürüyüş parkuru Derincelinin hizmetine sunuldu.

Aradan 3-5 ay geçince bu sefer Yenikent’de bulunan Çamlık alanında yürüyüş yapalım dedim.

Orayı da görünce hayran kaldı ve projesini hemen çizdirip hayata geçirdi.

Öncesinde cinayetlerin işlendiği, pislik yuvası olan bu yerler kısa sürede Derincelilerin nefes aldığı mükemmel piknik alanı haline dönüştü.

Mezbelelik, atıl vaziyette bulunan şimdiki Derince Birlikspor’un tesisleri olarak da kullanılan alanda da hiç ikilemeden çalışmaları başlattı ve her yaştaki insanlarımızın spor yapıp dinlenebileceği mükemmel bir sosyal alan oluşturuldu.

Daha çok şeyler yazabilirim bu hususta.

Bizim dönemimizde başlayan hiçbir şey yarım kalmadı çok şükür.

Bir şey hariç…

O da avam projelerinin hazırlandığı, daha sonrasında plan tadilatlarının yapıldığı Öğretmenler Mahallesi mevkiindeki müthiş büyük alana Belediye Hizmet Binası, Kaymakamlık ve diğer Müdürlüklerin de taşınacağı mükemmel proje.

Bu proje karşılığında Yenikent’de bulunan güzel bir alan Büyükşehire tahsis edildi.

Çünkü müthiş büyük bir alan ve maliyet değeri çok yüksek bir projeydi.

Zamanın Belediye Başkanı, bizimde iknamızla burasının yapılması için karar verdi ve projenin hayata geçmesi için gerekli adımlar atıldı.

İşte bu sırada biz ilçe başkanlığını bıraktık.

Projeyi hayata geçirecek iradeyi ortaya koyacak adamlar olmayınca verilen sözlerde rafa kalktı!

Yani Derincelinin Büyükşehir'den alacağı kaldı…

O dönemin siyasi ve seçilen aktörlerinin hiç birisi şu anda görevde değil.

Ama yapılması gerekenler var…

Hem de çok kısa zamanda karar verilerek yapılması gerekenler.

Derince’de Belediye hizmet binası olarak bekleyen bir proje var ve bunun tamamlanamaması Ak Parti Belediyeciliği açısından itibar kaybına yol açıyor.

Derince Belediyesi'nin imkânlarıyla bunun tamamlanması bence mümkün değil.

Bu durumda kalması da hem prestij açısından hem de ekonomik açıdan değerlendirildiğinde büyük sorun.

Ekonomik açıdan dediğimde şaşıran arkadaşlar olabilir.

Durum şu; Derince Belediyesi hizmet binasının yetersizliği sebebiyle kiraladığı yerlere benim bildiğim kadarıyla her ay yaklaşık olarak 60-70 bin TL gibi kira ödüyor.

Bu da yılda yaklaşık 1 milyon TL gibi bir rakama tekabül ediyor.

Derince gibi gelir kalemleri kısıtlı bir belediye için bu müthiş bir rakam.

Düşünsenize; bu rakam her yıl artış gösterecek ve tamamlanması gereken bir proje bütçe yetersizliği sebebiyle tamamlanamayarak her yıl eksiye gidecek bu para.

Bildiğim kadarıyla burası için anlamsız projeyle lüzumsuz yapılacak olan pek çok şey yeni proje tadilatı yapılarak tüm belediye hizmetlerinin, KO-MEK, Bilgi Evleri vb. daha birçok hizmetin tek çatı altına toplanması için yenilendi.

Peki, şimdi ne lazım?

Kökü, özü Derinceli olan, yaptığı hizmetlerle, kurduğu gönül bağlarıyla Kocaeli’ ye ivme kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın’ın bu işe el atması gerekiyor.

Onun eli değmeden bu proje bitmez…

Ben Tahir başkanın bu işi tek bir sözüyle bitireceğine tüm samimiyetimle inananlardanım.

Büyükşehir gibi devasa bütçeye sahip bir belediye içinde buraya harcanacak paranın bütçeye en ufak bir zeval vermeyeceğini de biliyorum.

Başkanın bir talimatıyla nelerin yapıldığını da biliyorum.

O zamanki tüm beldelere dahi yapılan hizmet binaları 145 bin nüfuslu Derince için yapılmadıysa bu yanlışa dur demenin erdemi ve yükü Tahir başkanın omuzlarındadır.

Zamanında Yenikent arazisi ile bedelini ödemiş bir Derince’nin artık köyleşmeden kentleşmeye geçiş yapması, tüm hizmetlerin bir araya getirilerek vatandaşın işlerinin hızlıca ve tek çatı altında görülmesi ve en önemlisi müthiş bir maddi külfetten de kurtulacak olması benim tanıdığım Tahir Başkanın kayıtsız kalacağı bir durum olamaz.

Derince Belediyesi bu konuda ne yapıyor, nasıl adımlar atıyor bilmiyorum ama hem vatandaşın hem esnafın hem de muhalefet partilerinin artık fazlaca mırıldandığını, yarıya kadar getirilmiş bir hizmet binasının bile bitirilemediğinin dedikodusunun çokça yapıldığını iyi biliyorum.

Bakın, burası 145 bin nüfuslu bir ilçe ve seçimler bin oy farkla kazanıldı.

Severiz ya da sevmeyiz ama destek verilmesi gerekilen bir belediye başkanı var.

Ne için destek verilmeli? Derince için…

Bizim desteğimiz yeter mi? Hayır.

Burada gücü ve erki elinde tutan, tüm Kocaeli’ nin sevgisini ve takdirini kazanmış birisinin desteğine ihtiyaç var.

Bu isim de Tahir Büyükakın’dan başkası değil, olamaz da…

Bir Derinceli, burada ekmek yiyen bir esnaf ve Derince’nin kalkınması için elinden gelen her şeyi yapmaya hazır olan bir birey olarak Tahir başkanımızdan ricamdır; ELELE VERİN ve LÜTFEN BU PROJEYİ TAMAMLAYIN.

Derinceli bunu sizden bekliyor.

Hem de çok hızlıca.

Selam, selamet ve dua ile.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393