İİTİA Sultanahmet mezunlarından Necati Pilavcı’nın sahibi olduğu ve işlettiği Sakarya Taraklı’daki Hanımeli Konağında bir araya gelenler, unutulmayacak üç günü yaşamanın keyfini çıkardı.
Taraklı’da; Tarihi mekanlar arasında kalan ve buram buram tarih kokan daracık Taraklı Sokakları, Taraklı’nın simgesi konumundaki, 7 Asırlık tarihi Çınar Ağacı, Yavuz Sultan Selim’in Mısır Seferi sırasında Vezir-i Azamı Yunus Paşa tarafından 1517 yılında yaptırılan Yunus Paşa Camii, Su Değirmeni, Bağdat Yolu üzerindeki Tarihi Han, Tarihi Hamam, Hıdırlık Tepesi ve Taraklı Hisarının yamaçları ile bu iki tepe arasındaki vadide kurulu Taraklı Evleri ve Hisar gizilip görünen yerler oldu.
Taraklı'nın 21 km kuzeydoğusunda Samanlı Dağları'nın uzantısı olan dağlar üzerinde yer alan Karagöl Yaylasına gidildi. Yoğun buzlanma sebebiyle zirvesine çıkılamadı.
Bolu İli, Göynük İlçesindeki Gazi Süleyman Paşa Camii ve avlusunda yer alan Fatih Sultan Mehmet'in hocası, İstanbul'un manevi Fatihi ve büyük ilim adamı Akşemseddin’in türbesi de ziyaret edildi.
Toplantıya Ankara, İstanbul ve Kocaeli’de yaşayan İİTİA’nin 1970’li yıllardaki talebeleri; Ahsen Okyar ve eşi Nursel Okyar, Ali İhsan Aydın ve eşi Mücella Aydın, Fahrettin Atmaca, Halide Savaş, Kerem Sivri ve eşi Zennure Sivri, Mehmet Lütfullah Yücel ve eşi Hümeyra Yücel, Muhammet Dadakoğlu, Namık Aliş ve eşi Nazik Aliş, Necati Pilavcı ve eşi Huriye Pilavcı, Nurettin Karataş ve eşi Selma Karataş, Sabri Şen ve eşi Ayfer Şen ile Sehavet Savaş katıldı. Taraklı Pazarındaki yerel ürünlerin tadına bakılırken, süt ürünleri de alarak evlerine döndüler.