banner618

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Yeniden Refah Kocaeli İl Başkanı Aydın, Erbakan Hoca’yı andı

Yeniden Refah Partisi Kocaeli İl Başkanı Ahmet Emre Aydın, 54. Hükümet Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın vefat yıl dönümü nedeniyle açıklama yaptı. 

27 Şubat 2025 16:09
Yeniden Refah Kocaeli İl Başkanı Aydın, Erbakan Hoca’yı andı

ŞUBAT AYI BİZİM İÇİN HİCRAN AYIDIR. 

Yeniden Refah Partisi Kocaeli İl Başkanı Ahmet Emre Aydın şöyle konuştu: Türk siyasetine ideolojisi ve üslubuyla yeni bir heyecan getiren merhum liderimiz Necmettin Erbakan, 1969 Konya milletvekilliği seçim çalışmaları sırasında kendisine yönelik "Bir çiçekle bahar olmaz" söylemleri üzerine, "Evet, bir çiçekle bahar olmaz ama her bahar bir çiçekle başlar" demişti.

Türkiye’ ye gerçek baharı getirmek adına Erbakan hocamız, 26 Ocak 1970'te 17 arkadaşıyla Milli Görüş hareketinin ilk partisi olan Milli Nizam Partisini kurdu. Ancak konuşmalarında halkı Ayasofya'da namaz kılmaya davet ettiği gerekçesiyle 12 Mart 1971 muhtırasının ardından partisi kapatıldı. 

11 Ekim 1972'de Milli Selamet Partisini kurdu. Erbakan hocamız, 20 Temmuz 1974'te Kıbrıs'a düzenlenen Barış Harekâtı’ nı en güçlü şekilde destekledi. İsmi bu dönemde "Mücahit" sıfatıyla anılmaya başlandı. 12 Eylül 1980 darbesinden sonra İzmir'de uzun süre gözaltında kalan Erbakan hocamız, daha sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklandı ve 9 ay cezaevinde kaldı. 

Kapatılan Milli Selamet Partisinin yerine 19 Temmuz 1983'te Refah Partisini kurdu. Türk siyasetine kara bir leke olarak anılan 28 Şubat 1997'deki "postmodern darbe" ile görevden uzaklaştırılmaya çalışıldı. 16 Ocak 1998'de Refah Partisi kapatıldı. Erbakan hocamız, Refah Partisinin kapatılması kararının ardından yaptığı konuşmada, "Bu alınmış olan karar, tarihin akışı içerisinde basit bir noktadır” dedi. 

17 Aralık 1997'de Milli Görüş hareketinin dördüncü partisi olan Fazilet Partisini kurdu. Fazilet Partisi’nin 22 Haziran 2001'de kapatılması üzerine Erbakan Hocamız yaptığı açıklamada “Atımızı alan yolumuzu da almadı ya” dedi. Merhum hocamız, 20 Temmuz 2001’de Saadet Partisini kurdu. 27 Şubat 2011'de vefat etti.

Merhum Erbakan hocamızın mahdumu Dr. Fatih Erbakan tarafından 23 Kasım 2018 tarihinde Milli Görüşün altıncı ve son partisi olan Yeniden Refah Partisi kuruldu. Erbakan hocamızın davası, misyonu Genel Başkanımızın şahsında biz dava arkadaşlarında temerküz etmektedir.

Erbakan hocamızın hayatı hep mücadele ile geçti. Bu mücadele sadece ülkemiz insanları için değil dünyadaki tüm insanların refahı ve kurutuluşu içindi. Yüreklerimiz dağlar kadar büyük ve azimlerimiz kayalar kadar sağlam olarak merhum hocamızın yolu yolumuzdur, davası davamızdır. Bu vesile ile başta Aziz Milletimiz olmak üzere tüm Dünya Müslümanlarının başı bir kez daha sağ olsun. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.