İzmit Belediyesi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Son günlerde bazı dolandırıcıların, Ramazan ayının manevi atmosferini suistimal ederek Belediye Başkanımızın, Başkan Yardımcılarımızın ve Meclis Üyelerimizin isimlerini kullanarak iş insanlarından ve vatandaşlardan para talep ettiği tespit edilmiştir.
BU KİŞİLERE KESİNLİKLE İTİBAR EDİLMEMELİ
Özellikle ihtiyaç sahibi ailelere yardım edileceği bahanesiyle bağış talep eden bu kişilere kesinlikle itibar edilmemesi gerekmektedir. İzmit Belediyesi olarak hiçbir şekilde vatandaşlarımızdan bireysel olarak para talebinde bulunulmamaktadır.
ŞÜPHELİ DURUMLAR EMNİYET BİRİMLERİNE BİLDİRİLMELİ
Belediyemiz tarafından gerçekleştirilen sosyal yardım çalışmaları, resmi kanallar aracılığıyla ve tamamen şeffaf bir şekilde yürütülmektedir. Bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olunması, şüpheli durumların ise en kısa sürede emniyet birimlerine veya belediyemize bildirilmesi önemle rica olunur.”