CHP İzmit Belediye Meclis üyesi Muhammet Ertürk’ün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamanın içeriği şöyle:
Geçtiğimiz günlerde Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yaşanan kavgayla ilgili bazı sosyal medya hesaplarında şahsımın suçlanmasını hayretle karşıladım.
Kavgayı benim çıkardığım yönündeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Kur’an Kursuna yönelik tartışmalar sırasında hemen karşımda oturan AKP’li Gebze Belediye Meclis üyesi Mustafa Demirhan’ın ağzından çıkan sözlere yakınında olduğum için birebir şahit oldum.
İzmit Belediye Başkanımız Fatma Kaplan Hürriyet ile Grup Başkanvekilimiz Nazım Gençtürk Kur’an Kursu’na değil vakfa karşı olduklarını, Kur’an kurslarının devlet eliyle açılması gerektiğinin altını çizdikleri dakikalarda Mustafa Demirhan oturduğu yerden sesini yükselterek tepki gösterdi.
Bende Demirhan’a dönerek Kur’an kursları vakıflar değil de devlet tarafından açılsa ne olur? Konuşuyorsun ama boş konuşuyorsun dedim.
Birden bire sinirlendi ve bana el kol hareketi yapma dedi! Ters ters bakıp azarlar gibi tutum sergileyince bende sen dakikalardır el kol hareketi yapıyorsun bir şey olmuyor karşılığını verdim.
Cevap vermemesi, ya da makul bir karşılık vermesi gerekirken daha da agresifleşti sus, konuşma dedi. Bu yaklaşımı da tahrik ediciydi.
Böylesine atarlı sert bir tutum karşısında sakin kalmak da mümkün değildi. Fakat yine de kontrolü kaybetmedim.
Sert sert bakıp canımı sıkma deyince ayağa kalkarak sıksa ne olur? Dedim. Birden ayaklandı ve el kol hareketleriyle üzerime yürüdü.
Bu durum çok net şekilde kamera görüntülerine de yansımıştır. Hal böyleyken Tahir Başkanın bana ben buradan gördüm sen kabadayı gibi adamın üzerine yürüdün demesi de doğal olarak hepimizi rahatsız etti.
Tahir Başkan daha sonra bana Mustafa Demirhan sana sinkaflı sözlerle bir şey mi dedi? Diye de sordu ama ortam gerilmişti bir defa. Haliyle sakinleşmek, sükûneti sağlamak da mümkün olmadı.
Sayın Başkanın (Tahir Büyükakın) oturumu yöneten kişi olarak daha dikkatli olması, özenli davranması gerekiyor.
Ayrıca üyesi olmaktan onur duyduğum CHP dine değil, din istismarına karşıdır.
Bu topraklarda ezanların okunmasını vatanımızı kurtaran Atatürk’e borçluyuz. Ezanlar vatanımızın işgali sırasında susmuştu yeniden okunmasını sağlayan Atatürk’tür.
CHP’yi kuran da Atatürk’tür. CHP’ye, CHP’lilere din üzerinden öteden beri ipe sapa gelmez sözlerle iftiralar atılması ve AKP’lilerinde benzer şekilde davranmayı alışkanlık haline getirmeleri yakışıksız bir yaklaşımdır.
Kur’an kursuyla ilgili çıkan tartışmada açık açık söylenmese de din düşmanı iması kokan o haller bizi rahatsız etmiştir.
Tarikat ve cemaatlerle yaşanan olumsuzlukları hep birlikte yaşayarak gördük. Cemaatlerden uzak durulmalı ve din eğitimi devlet gözetiminde verilmelidir. Saygılar sunarım.