MARSİAD Başkanı Bahri Odabaş’ın yazılı açıklamasının içeriği şöyle:
Sayın Cumhurbaşkanım, yaklaşık 20 yıldan beri, fındık problemini bir günde çözecek, devletimizi ve milletimizi milyarlarca dolar zarardan kurtarıp, milyarlarca dolar kara geçirip, Karadeniz bölgesini üretim ve istihdamla ihya edecek projelerimiz için size ulaşamıyoruz
Oysa İtalyan Ferrero’ya verdiğiniz desteğin sadece % 10 nu Türk firmalarına, hibe değil sadece faizsiz kredi olarak verseniz, bir günde fındık problemi çözülür, milyonlarca fındık üreticisi bayram eder.
Biz MARSİAD olarak Ferrero’nun ürettiği, Nutella’dan daha kaliteli, bir değil Onlarca ürün geliştirerek Türk girişimcilerimizin ufkunu açtık. Yüzlerce Türk girişimci fındıktan onlarca katma değerli ürünler üretiyor.
Ancak devletten hiçbir destek görmediği gibi, astronomik cezalar ve yaptırımlarla nefes alamıyor. Ürettiği ürünü dağıtırken bile her gün trafik cezaları vs. ceza ve yaptırımlarla boğuşurken, siz, Ferrero’ya bir yılda yaklaşık 10 bin ton fındık tutarında hibe destek, teşvik ve vergi muafiyeti sağlıyorsunuz!
Türk Girişimcilerimiz, sermayesi yeterli olmadığı için Bir hafta on günde bir fındık alıp işleyebiliyor.
Türk girişimcilere şu an için 140 TL den fındık almak kaydı ile faizsiz kredi verseniz, altı aydan beri 120 TL’yi geçmeyen fındık, bir anda 140 TL’nin üzerine çıkacak. Ferrero’nun karşısına yüzlerce rakip çıkacağı için,f ındık 200 TL’ye kadar yükselecek.
Sizde sübvanse ettiğiniz faizin en az 10 katını bir ayda stopaj, KDV vs. olarak geri alacaksınız.
Neden bizi dinlemiyor, bu kadar kolay çözülecek bir problemi çözmüyor, İtalyan firmasını tekelleştirip milyonlarca fındık üreticisinin sırtından milyar dolarlık haksız rant edinmesine sebep oluyorsunuz?
Düşünmek bile istemiyorum, fakat söylentilerde olduğu gibi Milyar dolarlık ranta iktidar ortak mıdır?