BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Elektrik faturalarına dev zam

Elektrik dağıtım şirketlerinin taleplerinin ardından enerji yönetimi, 1 Nisan'dan itibaren geçerli olacak şekilde elektrik tarifesinde yüzde 25 zam için hazırlıklarını tamamladı. Zam kararının bu hafta resmen duyurulması bekleniyor. 

25 Mart 2025 03:33
Elektrik faturalarına dev zam

Elektrik dağıtım şirketlerinin yoğun taleplerinin ardından enerji yönetimi, 1 Nisan itibarıyla elektrik tarifesinde yüzde 25'lik artış için çalışmalarını tamamladı. 

BU HAFTA RESMEN AÇIKLANMASI BEKLENİYOR

Gazeteci Olcay Aydilek'in haberine göre; bu hafta yapılması beklenen resmi açıklamayla birlikte elektrik tarifesine yüzde 25'lik bir zam yapılacak. Artış, sanayi tipi işletmelerin yanı sıra konut kullanıcılarını da doğrudan etkileyecek. 

Son olarak Temmuz 2024'te zamlanan elektrik tarifesinde 6 aydır herhangi bir artış yapılmaması, Türkiye'de görülen yüksek enflasyon nedeniyle dağıtım şirketlerinin isyan etmesine neden olmuştu. 

Karlılık oranlarının düştüğünü belirten şirketler, son günlerde altyapı yatırımlarına ayırdıkları bütçede kesintiye giderken, bu durum Türkiye'nin birçok noktasında elektrik kesintilerinin yaşanmasına yol açtı. 

417 KWH SINIRI DEĞİŞMEYECEK 

Şubat ayı itibarıyla devreye alınan ve elektrik faturalarında 417 kWh kullanımın aşılması halinde devlet desteğinin verilmeyeceği uygulama aynı şekilde devam edecek. 

Mevcut elektrik tarifesi üzerinden yaklaşık 1.050 TL'yi aşan faturaları ilgilendiren uygulamada sınır, yapılacak zam sonrası yaklaşık 1315 TL'ye yükseltilecek. Bu tutarın üzerinde kullanım gerçekleştiren aboneler, elektrik faturası için iki katı bedel ödeyecek. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.