Başkan Özkan açıklamalarının devamında : “Bu mukaddes vatan uğruna canlarını seve seve feda eden kahramanlarımız, sadece birer asker değil; aynı zamanda inancın, fedakârlığın, vatan sevgisinin ve kardeşliğin timsali olmuşlardır. Onlar ki, gözlerini kırpmadan şahadeti göze alarak, milletimizin bağımsızlık destanını tarihe altın harflerle yazmışlardır.
Ne mutlu bize ki; ardında dualarla anılan, yüreklere kazınan, adı her daim hayırla yâd edilen şehitlerimizin emanet ettiği bir vatana sahibiz. Bugün huzur içinde yaşayabiliyorsak, bu onların aziz hatıraları ve kanlarıyla sulanan bu toprağın bereketindendir.
Bu anlamlı haftada başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete irtihal etmiş tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle yâd ediyor; onların emaneti olan bu vatana sonsuza dek sahip çıkacağımıza bir kez daha söz veriyoruz. Ruhları şâd, mekânları cennet olsun”dedi.