BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

Uğur Mumcu Parkı ile ilgili ortak açıklama

Kocaeli Barosu Başkanı Sertif Gökçe, Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği (KYÖD) Başkanı Mehmet Toker ve Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol Uğur Mumcu Parkı ile ilgili açılama yaptı. 

08 Ekim 2017 14:48
Uğur Mumcu Parkı ile ilgili ortak açıklama

İşte o açıklamanın içeriği: Uğur Mumcu parkının kafe işletmesi olarak ihale edilmesi konusu son günlerde Kocaeli kamuoyunun gündeminde çok geniş çevrelerce tartışılmakta ve tepkiyle karşılanmaktadır. Uğur Mumcu anma törenlerine yıllardır öncülük eden kurumlar olarak Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz yetkilileri ile sürdürdüğümüz görüşmeler sürecinde, Uğur Mumcu alanına ilişkin hassasiyetimiz bu anlamdaki kentteki toplumsal duyarlılıklar adına ilgililere iletilmiş ve konu hakkında bilgilendirme talep edilmiştir.
 
Bu temaslar sonrasında ihale edilen arazi konusunda bugün itibariyle gelinen noktayı ve sahip olduğumuz bilgiyi kent kamuoyu ile paylaşmayı bir görev biliyoruz. İlgililerin verdiği bilgilere göre, kafe amaçlı ihale edilen arazi E-5 üzerinde  Mimar Sinan köprüsünün Yeni Cuma cami tarafındaki iniş merdiveni altı ve bu alanın batısında kalan Kocaeli Büyükşehir Belediyesine ait olup Belde A.Ş' ye devredilen alan ihale edilmiş olup köprünün doğu tarafındaki Uğur Mumcu heykelinin de bulunduğu Uğur Mumcu Parkının ihale kapsamı dışında olduğu beyan edilmiş ve haritalar üzerinde yapılan gösterimle tarafımızdan tespit edilmiştir.
 
Köprü ayağının doğusunda hiç bir biçimde ticari bir kullanım yapılmayacağı, yapılması durumunda ihalenin iptal edileceği ve bu hususta ihale alan kişiye de gerekli uyarıların yapıldığı tarafımıza beyan edilmiştir. Duyduğumuz sorumluluk ve görev anlayışımızla bu konu ile ilgili bugün itibariyle mevcut durumu duyarlı kent halkımızla paylaşırız.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393