Son 3 Yıl İçinde Hastanelerin Dijitalizasyonu İçin Ciddi Çaba Sarf Edildi;Genel Sekreterliğimize bağlı tüm sağlık tesislerinde yazışmalar artık elektronik ortamda e-imza ileyapılıyor. Resmi evraklar evden, ofisten, internet ortamındaki her yerden TÜBİTAK tarafından verilen e-imza ile onaylanabiliyor. Daha milli yazılım PARDUS’a geçme çalışmalarımız başladı. PARDUS’u TÜBİTAK çalışmalarının tamamlanmasının ardından devreye almayı planlıyoruz.
E-Reçetede Kocaeli Kamu Hastaneleri Türkiye Birincisi; Hastanelerimizde reçetelerimiz eskiden tamamen kâğıtla yazılıyordu. Biz bunu elektronik ortama geçirmek istedik. Tüm reçetelerimizin e-İmza ile imzalanması için çalışmalaryaptık. Yaklaşık 1 yıl yoğun bir çabadan sonrageçtiğimiz aylarda e-reçete yazımında % 99,5 oranı ileTürkiye birincisi olduk.
Kamu Hastaneleri Dijital Döneme Geçiyor; Kocaeli Kamu Hastanelerinin dijital döneme geçtiği çok net bir biçimde gözüküyor. Biz de gösterilen çabalarıHIMMS Avrupa belgesiile taçlandırmak istedik. Madembirçok alanda dijitalleşmeyi başardık, bunu da başarabiliriz diyedüşündük. HİMSS Avrupa EMRAM sistemini öğrendik. Bu sistem Avrupa’da birçok ülkede kullanılıyor. Çok ayrıntılı bir sistem. Bir nevi dijital kalite sistemi. Hastanede yapılan bütün işlemlerin kağıt kullanmadan dijital ortama geçirilmesini zorunlu kılıyor. Tüm raporların dijital olarak oluşturulması ve internet ortamda gerekli yerlere gönderilmesine imkan tanıyor. Yine hastanede kayıtların düzenli tutulmasını sağlıyor.
İpi ilk göğüsleyen Karamürsel, İzmit Seka ve Körfez Devlet Hastaneleri oldu. Ülkemizde ilk defa bir ilde 3 hastanenin aynı anda bu belgeyi almaya hak kazanması bizler için çok mutluluk verici. Yine ilimizde kamu/özel sektörde bu belgeyi ilk defa bir devlet hastanesinin alması bizim için ayrıca bir gurur vesilesi oldu. Ciddi bir emek olduğu için hastanelerimizi tebrik ediyorum, bunun gelecekte onların daha da başarılı olmasına vesile olacağına inanıyorum.
Devlet Hastanelerinde hizmetlerde standardizasyon geliyor; Bu belgenin ilk defaKaramürsel Devlet Hastanesi tarafından alınabilmesiilimizde sağlık hizmetlerinin homojen hale geldiğini gösteriyor. Küçük ilçelerimizde de artık il merkezindeki gibi kalite ve teknolojiyi ön planda tutan hizmetler standart olarak verilebiliyor. Derince Eğitim ve Araştırma, Gebze Fatih, Gölcük gibi diğer bazı devlet hastanelerimizdede hummalı bir faaliyet sürüyor. İnşallah hedefimiz 6 ay içerisinde bütün hastanelerimizi bu belgeyle buluşturmak. Böylece ilimizde sağlıkta dijital bir dönüşüm gerçekleşmiş olacak. Tıbbi Hizmetler Başkanımız, Başhekimlerimiz başta olmak üzere Genel Sekreterlik Bilgisayar ve Otomasyon personelimiz, hastanelerdeki sağlık personelimiz ve hekim arkadaşlarımız bu işe gönlünü verdi. Bugün çok mutluyuz, onlarla gurur duyuyor, teşekkür ediyor, kutluyorum. Kocaeli olarak yapmış olduğumuz dijital çalışmaları bu belgeler ile taçlandırmış oluyoruz. İnşallah bu ve buna benzer çalışmalarımız gelecekte de devam edecek” dedi.