banner410

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Konak İzmit’ten eğitimlere tam destek

Konak Hastaneleri İzmit, eğitim serisine “Sağlıklı Beslenme ve Obezite ile Mücadele”yi de ekledi. 2017-2018 Eğitim öğretim yılının ilk eğitimi, Beslenme ve Diyet Uzmanı Lalenur Balcı tarafından İzmit Güneş Okulları’nda gerçekleştirildi. 

24 Ekim 2017 13:05
Konak İzmit’ten eğitimlere tam destek

Geçtiğimiz yıl toplumu bilinçlendirme amaçlı başlattığı çocuklara yönelik el hijyeni eğitim ve seminerleri büyük ilgi gören ve bu yıl da devam eden  Konak Hastaneleri  İzmit,  bu yılki okullara verilecek eğitimler serisine çağımızın en önemli sorunlarından birini  , Sağlıklı Beslenme ve Obezite ile Mücadele başlığını  da ekledi. Konak Hastanesi İzmit Beslenme ve Diyet Uzmanı Lalenur Balcı tarafından verilecek eğitimlerin ilki, 18 Ekim 2017 tarihinde İzmit Güneş Okulları’nda iki oturum halinde ilkokul öğrencilerine yönelik olarak gerçekleştirildi. 

Kurumlardan gelen ihtiyaç ve talepler doğrultusunda planlanan ve önümüzdeki dönemde de çeşitli kurum ve kuruluşlarda devam edecek olan eğitimler ile “kaliteli bir yaşam” hedeflediklerini söyleyen Lalenur Balcı, “Obezite ile mücadelede en önemli faktörlerin başında sağlıklı beslenme geliyor. Uzun zamandır dünyanın en önemli sağlık sorunları arasında ilk sıralarda yer alan ve her geçen gün giderek yaygınlaşan obezite hastalığını sağlıklı beslenmeyi alışkanlık haline getirerek önlemek büyük ölçüde mümkün. Elbette vücut kimyasının birtakım ilaçlar ya da hormonal bozukluklar kaynaklı yaşadığı değişim gibi birçok faktör de obeziteye yol açabiliyor. Ancak buradaki en önemli nokta şu ki, obezitenin hangi aşamada olursa olsun baş düşmanı sağlıklı beslenme. Sadece obezite değil, diğer birçok hastalığın da önlenmesinde en önemli mücadele faktörü olan sağlıklı beslenmeyi günlük alışkanlıklarımız arasına sokarak kaliteli bir yaşam için basit ama önemli bir adım atmış oluruz. Bu nedenle Konak Hastaneleri İzmit olarak obeziteyle mücadelede sağlıklı beslenme eğitimlerine büyük önem veriyoruz” dedi.

Sağlıklı bir toplum için bireyleri sağlıklı yaşam adına bilinçlendirme görevini misyon edinen Konak Hastaneleri  İzmit, kurum ve kuruluşlardan gelen talepler doğrultusunda belirlenecek konularda önümüzdeki dönemde de eğitim ve seminerlerine devam edecek.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.