BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

İzmit’in en taklacı güvercinleri Mardinli İbo’da!

O bir güvercin sevdalısı. Taklacı ve oyuncu güvercinlerin başkenti Mardin’de dünyaya geldi. Fakat 1982 yılından beri ilimizde ikamet ediyor. Lakabı Mardinli İbo, adı İbrahim Bubo. İzmit’te güvercinle haşır neşir olan herkes onu tanır ve sever.  

01 Kasım 2017 04:05
İzmit’in en taklacı güvercinleri Mardinli İbo’da!

Kimseyi kırmaz ve elinde her bütçeye uygun kuşlarda vardır. Gerektiğinde Mardin’deki akrabalarına bir telefon açıp Türkiye’nin en iyi taklacı, oyunlu ve seferleri kuşlarını da İzmit’e getirtir.

Yaklaşık 40 yıldır güvercin besleyen ve satan Mardinli İbo ilimizde ilk güvercin mezadını düzenleyende kişidir. 1982’de Derince’de kahve köşelerinde düzenlediği o mezattan sonra İzmit’te mezat furyası başladı. 
 
Mezatlara olan ilgi de her geçen gün daha da artıyor. Mardinli İbo birlik ve beraberliği dikkat çekti. İzmitli kuşçuların dayanışma içerisinde olmaları gerektiğinin altını çizdi. İzmit güvercincilerine olan güvenin son yıllarda azaldığını da dile getiren Mardin İbo şöyle konuştu: 
 
‘Dürüst ve samimi olmak lazım. Oyunlu olmayan bir güvercinin oyunlu olduğunu söyleyip vatandaşı kandırarak güvercin satmak İzmitli güvercincilere zarar verir, güveni sarsar. Geçmişte Marmara Bölgesi’nde ikamet eden herkes iyi güvercin almak için İzmit’e gelirdi. Şimdi tam tersi oldu. 
 
Bir güvercin için yalana gerek yok. Aldatmaca ve kandırmaca gibi tavırlardan uzak durulmalı. İzmit’in eski kuşçuları çok dürüsttü. Kümeslerine yabancı bir kuş indiğinde o güvercini alıp derneğe bırakarak sahibi çıkarsa verin derlerdi. Yeni nesille birlikte bozulma başladı. 

Her 15 günde bir İzmit’e Mardin’den oyunlu, seferli güvercinler getirtiyorum. Güvercin sevdalısı olarak güvercin sevenler üzerinde olumlu bir izlenim bırakabildiysem ne mutlu bana. İsteyen herkes bana 0535 359 04 71 numaralı telefon yoluyla kolaylıkla ulaşabilir.’

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393