BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Konak Hastanesi’nden bir ilk daha

Konak Hastanesi , 2 yıldır devam eden Gebelik okulunun ardından 14 Kasım Dünya Diyabet Günü’nde Konak Diyabet Okulunu açtı. 

15 Kasım 2017 06:36
Konak Hastanesi’nden bir ilk daha

Diyabet okulunda katılımcıların diyabet hastalığı ile yaşarken diyabetin komplikasyonlarının önlenmesi için gerekli eğitimleri alması sağlanıyor.Okulda diyabet hastalığında  beslenme,egzersiz , kardiyoloji , nöroloji ve göz sağlığı kontrollerinin önemi , diyabetli hastalarda özbakım becerileri gibi  pek çok konuda eğitimler veriliyor .
 
14 Kasım Dünya Diyabet Günü' nde ilk eğitimini veren Konak Hastanesi Diyabet Okulu'na yönelik açıklamalarda bulunan Konak Hastanesi Tıbbi Direktörü Uzm.Dr. Özlem Bilgin Konak Hastanesi olarak Diyabet yönetiminde diyabet eğitiminin etkin bir şekilde yönetilmesi için diyabetlilere verilen bireysel eğitimlerin yanı sıra toplu eğitimlerin KONAK DİYABET OKULU şeklinde uygulamasına başladıklarını söyledi.
 
Diyabet, Şeker Hastalığı'nın dünyada olduğu gibi ülkemizde de gün geçtikçe artan ve kapsamlı bir şekilde yönetilmesi gereken kronik bir hastalık olduğuna vurgu yapan Bilgin Diyabet programının 2017 yılı 14 Kasım Dünya Diyabet gününden  itibaren KonakHastanesi'nde başladığını ve aylık programlar halinde devam edeceğini kaydetti.

Konak Diyabet Okulu'nun açılış konuşmasını yapan Bilgin diyabetin erken tanısı kadar komplikasyonlarının erken tanısına dikkat çekti. Diyabetli hastalarımızın bu hastalıkla yaşamayı öğrenirken beslenme programları , egzersizleri, düzenli kardiyoloji, nöroloji  ve göz sağlığı kontrolleri , kişisel bakımları komplikasyonların önlenmesinde ve  diyabetli hastanın yaşam kalitesinin yükseltilmesinde en önemli faktörler , bizler Konak Hastanesi olarak tüm bu süreçlerde diyabet okulumuzdaki tüm diyabetli hastalarımıza eğitim ve bilgi desteği vermeye devam edeceğiz ." dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.