BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Ayhan Zeytinoğlu Brüksel’de

İKV ve Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ve beraberindeki heyet Brüksel’de bir dizi temaslarda bulundu. 

28 Kasım 2017 17:09
Ayhan Zeytinoğlu Brüksel’de

22-24 Kasım tarihlerinde gerçekleşen temaslarda öncelikle İKV Brüksel Temsilciliğinde “Türkiye ve AB arasındaki Mülteci İşbirliği ve Türkiye’nin AB Katılım Süreci” konulu bir panel düzenlendi. Avrupa Komisyonu, Avrupa Parlamentosu,  AB Konseyi ve AB Dış İlişkiler Servisi gibi AB kurumları, düşünce kuruluşları,  sivil toplum örgütleri ve basın temsilcilerinin katıldığı panelde, Türkiye ve AB’den uzman ve araştırmacılar mülteci işbirliği ve Türkiye ve AB ilişkileri konusunu ele aldılar. 
 
Panelde Türkiye’deki Suriyeli mültecilerin durumu, AB’nin bu konuda yaptığı katkı ve Türkiye ve AB arasındaki ortak çalışma alanları tartışıldı. Türkiye ve AB arasında mülteci konusundaki işbirliğinin sorunlara ragmen devam ettiği saptamasının yapıldığı panelde,  Türkiye’nin AB katılım sürecinin tam üyelik hedefi doğrultusunda devam ettirilmesinin önemine dikkat çekildi.
 
Başkan Zeytinoğlu temaslarının ikinci gününde Avrupa Komisyonu Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakereleri Genel Müdürlüğü ve Türkiye Masası yetkililieri ve Avrupa Parlamentosu üyeleri ile görüştü.
 
Başkan Zeytinoğlu görüşmelerinde,  Türkiye’nin AB süreci hakkında bilgi Verdi ve tam üyelik hedefi doğrultusunda AB müzakerelerinin yeniden canlandırılması ihtiyacına dikkat çekti. Başkan Zeytinoğlu, AB’nin Türkiye için katılım öncesi fonlarda kesintiye gitmesini eleştirdi ve iki taraf arasında yeniden pozitif bir gündem yaratılması için özellikle gümrük birliğinin güncellenmesi müzakerelerinin önemli bir katkı sağlayabileceğini vurguladı.
 
Başkan Zeytinoğlu, İKV olarak önümüzdeki dönemde Brüksel ve diğer AB Başkentlerinde çeşitli faaliyetler düzlenleneceğini ve bir sivil toplum örgütü olarak İKV bünyesinde, Türkiye’nin AB’de hakettiği yeri alması için çalışmaların yoğun bir şekilde sürdüğünü açıkladı. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.