banner411

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

Nevzat Doğan’da Posco’yu sıkıştırıyor!

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Kocaeli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ulvi Yılmaz’ı makamında ziyaret etti. Posco Assan’da ki iş akdi feshedilen işçilerin konuşulduğu ziyarette Başkan Doğan, İŞKUR çalışanlarına da kolaylıklar diledi.  

29 Kasım 2017 19:44
Nevzat Doğan’da Posco’yu sıkıştırıyor!

Tüm kurumlarla olduğu gibi İŞKUR ile de son derece uyum ve iş birlik içerisinde bir süreç yürüttüklerini belirten Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, “ Belediye olarak sık sık kurumlar arası bu tür ziyaretlerde bulunuyor, neler yapabileceğimizi konuşuyoruz. İŞKUR olunca konu iş ve istihdam oluyor. Bu anlamda şehrimiz bir cazibe merkezi. Bu şehrin iş yükü, istihdam yükü her zaman var olacak. Bu potansiyeldeki şehrimizde İŞKUR çok güzel çalışmalar yapıyor. 
 
AVRUPA’DA İŞSİZLİK BİZİM İKİ KATIMIZ 
 
Bizimde İŞKUR ile başta engelliler olmak üzere istihdama yönelttiğimiz kişilerle ilgili iş birliği yaptığımız çok sayıda projemiz var. Yine istihdam merkezi projemizle de İŞKUR ile birlikte önemli çalışmalar yapacağız. İşsizlik ülkemizde belli oranda var ancak Avrupa’nın bazı ülkelerine baktığımızda onlardaki işsizlik oranı bizim oranımızın iki katı. Özellikle Cumhurbaşkanımızın istihdam seferberliği ve sonrasında yaşanan gelişmeler işsizlik oranında belli bir düşüşü getirdi.
 
GÖRÜŞMELER YAPIYORUZ 
 
Şehrimizde POSCO ile ilgili bazı sorunlar yaşanıyor. Bu anlamda bizler de ilgililerle görüşmeler yapıyoruz. Tabi ki özel işletmeler, fabrikalar, kendi istekleri ve hukukun içerisinde kararlar alabilirler buna diyecek bir şey yok. Ama toplu olarak insanların işten çıkarılması farklı sonuçlar doğuran bir olay. Umut ediyorum ki bu süreç işçilerimizi de,  işvereni de mağdur etmeden orta bir çözüm yoluyla hallolur. Bu sonuç için bizde elimizden geleni yapıyoruz” dedi. 
 
GÜZEL İŞLER YAPTIK 
 
Başkan Doğan’ın ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren İŞKUR Müdürü Ulvi Yılmaz da “ başkanımızın kurum ilişkilerine verdiği önemi hepimiz çok iyi biliyoruz. Kurumumuza yaptığı ziyaretler rutin bir şekilde devam ediyor. Bugüne kadar birlikte çok güzel işler yaptık. POSCO’da  işveren ve işçiler arasında yaşanan durumun ne aşamada olduğu ile ilgili bilgi alışverişinde bulunduk” şeklinde konuştu. .

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393