BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Başkan Üzülmez Fahrettin Paşa’nın torununu ziyaret etti

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Medine Kahramanı-Çöl Kaplanı Fahrettin Paşa’nın torunu Ömer Fahrettin Türkkan’ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Başkan Üzülmez “Fahrettin Paşa bizim gururumuzdur. Torununun ilçemizde olması ise bizim için ayrı bir gururdur” açıklamasında bulundu. 

23 Aralık 2017 00:16
Başkan Üzülmez Fahrettin Paşa’nın torununu ziyaret etti

BAE Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed'in, Medine Kahramanı/Çöl Kaplanı Fahrettin Paşa hakkında ki sözlerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından sert karşılık verildi. Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Kartepe’de yaşayan Fahrettin Paşa’nin torunu Ömer Fahrettin Türkkan’ı iş yerinde ziyaret etti. Ziyarette Belediye Başkanı Üzülmez “Petrol şımarığı, densizin biri çıkıp bizim kahramanlarımızdan Fahrettin Paşa’ya laf söyledi. Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere tarihine sahip çıkan, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan bir anlayış son 16 yıldır ülkemizde hakim durumdadır. ABD’ye gittiğim zaman Abdülhamid Hanın torunları çok sefil durumda, orada garsonluk yapan duruma düşmüşler. AK Parti iktidar olduğu zaman o zaman Başbakan olan Cumhurbaşkanımız da aynı durum ile karşılaşıyor. Cumhurbaşkanımız tarafından tarih misyonuna göre gereken yapıldı bugün daha rahat bir hayat sürdürmektedirler. Fahrettin Paşa’nın neler yaptığını biliyorduk. Ancak bu olay vuku bulunca bizim bilmediğimiz çok daha fazla bilgi sahibi olduk. Fahrettin Paşa’nın yaptıklarıyla gurur duyduk” dedi. 
 
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR ETTİ

Ziyaretten memnuniyet duyan Fahrettin Paşa’nın torunu Ömer Fahrettin Türkkan, Belediye Başkanı Üzülmez’e teşekkür ederek “Kendisi hatıratını yazmamış. Neden yazmıyorsun diyenlere de biz vazifemizi yaptık karşılığını veriyormuş. Bütün Türkiye’nin Fahrettin Paşa’yı tanıması ve desteklemesi bizlere gurur vermiştir. Benim babam ve amcam emekli generaldir. Dedem zaten paşa, bizim kuşakta asker bulunmuyor. Cumhurbaşkanımızdan randevu talebim oldu. Kendisine dedemize sahip çıktığı için teşekkür edeceğim. Uzun yıllardır Fahrettin Paşa’dan kimse bahsetmiyordu. Cumhurbaşkanımız göreve geldiği zamandan bu yana her zaman Fahrettin Paşa’dan bahsetmiştir” ifadelerini kullandı. 
 
HİÇ ZANNETMİYORUM

Fahrettin Paşa’nın torunu olmak ayı bir gurur diyen Başkan Üzülmez “Siz ne kadar gurur duysanız azdır. Bizlerde ülkemize ve milletimize yaptıklarından dolayı gurur duyuyoruz. Ne mutlu ki tarihine sahip çıkan Cumhurbaşkanına sahibiz” derken, “Acaba geçmiş dönemde böyle bir durum olsaydı bu şekilde karşılık verilirmiydi diye düşünmeden insan edemiyor” diyen Başkan Üzülmez’in sözüne Fahrettin Paşa’nın torunu Ömer Fahrettin Türkkan “Hiç zannetmiyorum” karşılığını verdi. 
 
CUMHURBAŞKANIMIZ ERDOĞAN GEREKEN CEVABI VERDİ

Başkan Üzülmez “Tarihine sahip çıkamayan ülkeler yok olup giderler” derken, bazı yerlerden kendilerini aradıklarını söyleyen Fahrettin Paşa’nın torunu Türkkan “Ben kendilerine Cumhurbaşkanımız gereken cevabı verdi dedim. Bizim söyleyecek biz sözümüz kalmadı. Cumhurbaşkanımız hak ettiklerine göre cevap vermiştir” ifadelerini kullandı. Fahrettin Paşa tarafından kutsal emanetlere sahip çıkılmasaydı Fransa’daLouvre Müzesi’nde sergileniyordu diyen Başkan Üzülmez “Birilerinin kolleksiyonun da yer alırdı” şeklinde konuştu. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.