BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

Yeni Tramvay araçları geliyor

Akçaray 2. Etabıyla uzayan tramvay hattı için yeni tramvay araç ihalesi yapıldı. 

25 Aralık 2017 09:07
Yeni Tramvay araçları geliyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 2017 Ağustos ayında, Kocaeli halkının hizmetine sunulan Akçaray tramvay hattı 2. Etabı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Meclisi Ekim ayı toplantısında kamuoyuna Genel Sekreter İlhan Bayram tarafından duyurulan, Akçaray 2. Etabı yeni tramvay araçları için ihale yapıldı. Alınacak 6 yeni tramvay araç ihalesi için 2 firma teklif sundu.  
 
4 YENİ İSTASYON YAPILACAK

Günlük kullanım rekorlarıyla Kocaeli halkının beğenisini kazanan Akçaray Tramvay hattına 4 yeni istasyon yapılacak. 2.2 km uzunluğundaki hattaki istasyonlar Seka Devlet Hastanesi, Kongre Merkezi, Okullar Bölgesi ve Plajyolu mevkilerinde bulunacak. Gidiş-dönüş 15 km’lik mevcut tramvay hattına 5 km’lik tramvay hattının eklenmesiyle Kocaeli’ndeki tramvay hattı uzunluğu 20 km’ye çıkartılmış olacak. 
 
BÜYÜKŞEHİR YERLİ ÜRETİME DESTEK VERİYOR  

Büyükşehir Belediyesi mevcut tramvay hattında çalışan 12 araçların yanı sıra yeni Tramvay hattı projesi için 6 yeni tramvay aracı alınacak. İlgili bakanlığın genelgesi gereği alınan tramvay araçlarının en az yüzde 51’i yerli üretimle üretilen araçlardan oluşuyor olacak. Büyükşehir Belediyesi böylelikle elinde bulunan 12 tramvay araca ilave olarak 6 yeni tramvay aracı eklenmesiyle bu sayı 18’e yükselecek.
 
FİRMALAR TEKLİFLERİNİ SUNDU

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ihalede 2 firma teklif sundu. 
 
Firma Teklif
Durmazlar Makine A.Ş. 45 milyon 240 bin
Bozankaya Otomotiv Makine A.Ş. 55 milyon 455 bin

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393