banner411

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

Yerli roketinin bir parçası Gölcük’te üretiliyor

Geçtiğimiz Salı günü yaptığı basın açıklamasında ASELSAN tarafından üretimi yerli olan roketin bir parçasının ilçemizde yapıldığı aktarmak için İşeri’ye seslenip, Kılıçdaroğlu al gel Gölcük Sanayisi’ne gidelim, Türkiye’nin yerli üretimi var mı yok mu orada görsün diyen AK Parti İlçe Başkanı İdris Alp, o esnafı ziyaret edip teşekkürlerini iletti, Türk Bayrağı hediye etti.  

02 Şubat 2018 14:58
 Yerli roketinin bir parçası Gölcük’te üretiliyor

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türkiye savunma sanayisinde yerli hiçbir şey üretmiyor açıklamasına tepkiler sürüyor.  AK Parti İlçe Başkanı İdris Alp geçtiğimiz Salı günü yaptığı basın açıklamasında Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamasının gerçeği yansıtmadığını belirtmiş, savunma sanayinde Türkiye’nin bir çok malzemesini yerli olarak ürettiğini dile getirmişti.

ALP, İŞERİ’YE SESLENMİŞTİ

İşte bu noktada, ASELSAN tarafından yerli olarak üretilen roketin bir parçasının da ilçemizde yapıldığı açıklamış, CHP İlçe Başkanı İsmet İşeri’ye seslenip, Kılıçdaroğlu al gel Gölcük Sanayisi’ne gidelim, Türkiye’nin yerli üretimi var mı, yok mu orada görsün demişti. Alp’e bu konuda İşeri’den bir cevap gelmezken Alp, Gölcük Sanayi Sitesi’ne gidip, yerli roketin bir parçasını üreten Emir Makina’nın sahibi Hayati Evcim’i ziyaret etti.

“ROKETİN BİR PARÇASINI HAYATİ EVCİM ÜRETİYOR”

Başkan Alp ziyarette yaptığı konuşmada öncelikle Evcim’e, yerli üretimin bir parçası oldukları için teşekkür ederek, Gölcük’te bunun yapılmasından dolayı gururluyuz” dedi. Alp konuşmasının devamında ise, “Ülkemiz her geçen gün milli savunma sanayinde ivme kazanıyor. Artık kendi tankımızı, topumuzu, tüfeğimizi, roketlerimizi en modern teknoloji ile üretebiliyoruz. ASELSAN bu konuda öncülük yapıyor. İşte ASELSAN’ın ürettiği roketin bir parçasını da ilçe sanayimizde Hayati  Evcim abimiz yapıyor. Kendisine çalışmalarında başarılar diyorum. İnşAllah yeni sanayimiz bittiğinde de daha rahat bir ortamda kimbilir neler üretecek” dedi.

TÜRK BAYRAĞI HEDİYE ETTİ

Hayati Evcim bir süredir bu çalışmayı yaptıklarını, Gölcük’te de işini layıki ile teknolojiye ayak uydurarak yaptığında başarıya ulaşılabilindiğini dile getirdi ve nazik ziyaretinden dolayı Başkan Alp’e teşekkürlerini iletti.  Başkan Alp, Hayati Evcim’e, günün anısına bir Türk Bayrağı hediye etti ve dükkanın en güzel yerine asmasını dile getirdi. Evcim ise en güzel yere bayrağımızı asacağını belirtip, Afrin’de savaşan askerlerimize duacı olduklarını belirtti.  

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393