banner410

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

KOTO’dan Panama’ya davet

Deniz Ticaret Odası’nın ‘Panama- Türkiye Denizcilik ve Ekonomik İlişkiler’ konulu paneli için KOTO’ya gelen Panama İstanbul Başkonsolosu Andres Gregorio Nunez’i ağırlayan KOTO Başkanı Bulut, iki ülkenin özellikle deniz ticaretinde daha çok işbirliği yapması gerektiğine vurgu yaparak Nunez’i İDEV Fuarı’na davet etti 

02 Ocak 2017 13:23
KOTO’dan Panama’ya davet

Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesi’nin, ‘Panama- Türkiye Denizcilik ve Ekonomik İlişkiler’ konulu paneli Kocaeli Ticaret Odası’nda gerçekleştirildi. ‘Panama- Türkiye ilişkileri, Panama’da gemi sicilleri ve Panama Kanalı’ndaki güncel gelişmelerin’ detaylarıyla ele alındığı panele, Panama İstanbul Başkonsolosu Andres Gregorio Nunez, Kocaeli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Volkan Yılmaz, Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şube Başkanı Av. Vedat Doğusel, Şube Müdürü Osman Tekin, İTÜ Denizcilik Fakültesi Öğretim Görevlisi Onur Sabri Durak, KOÜ Denizcilik Fakültesi Yrd. Doç. Dr. Muhammet Bamyacı, KOTO Meclis Üyesi İbrahim Atalay ve denizcilik firmalarının temsilcileri katıldı.

YILMAZ: KOCAELİ 1. SIRADA

Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren Kocaeli Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Volkan Yılmaz, ilimizin dünya deniz ticaretine önemli katkısına vurgu yaparak, “Türkiye deniz ticareti açısından Kocaeli’ye bakıldığında 35 liman ve iskelesi ile önemli bir yere sahiptir. 2017 yılı kasım sonu itibariyle limanlara göre elleçleme miktarına bakıldığında Türkiye’nin tüm limanlarından gerçekleşen elleçleme miktarı 430 milyon 240 bin ton iken, Kocaeli limanlarından gerçekleştirilen elleçleme miktarı 60 milyon tondur. Kocaeli, ülkemizde gerçekleşen elleçleme listesinde 1. sıradadır. Öte yandan, deniz ticareti dünya da çok önemli bir noktadadır. Dolayısıyla deniz ticaretini ve Kocaeli’nin kapasitesini düşündüğümüzde sektörün ilerlemesine daha çok katkı sağlamalıyız” dedi. Akabinde katılımcılara Kocaeli’nin sektörel tanıtım filmi izletildi.

NUNEZ: 223 MİLYON TON YÜK

PANAMA BAYRAĞI ALTINDA YER DEĞİŞTİRİYOR

“Panama, Atlas Okyanusu ve Büyük Okyanusu birbirine bağlayan 77 kilometre uzunluğundaki kanalı ile dünya denizcilik tarihine geçen ülkelerden biri” diyerek sözlerine başlayan Panama İstanbul Başkonsolosu Andres Gregorio Nunez, dünyada yaklaşık 223 milyon ton yükün panama bayrağı altında yer değiştirdiğini vurguladı. Armatörlerin vergi muafiyeti nedeniyle Panama bayrağını tercih ettiğini ifade eden Nunez, “Panama bandırasına sahip armatörlere ve gemi sahiplerine milliyet sınırlaması getirilmez. Güvenilir ipotek karşılığı ile bankalardan kredi alınabilir. Vergi muafiyeti sunulur” dedi.

BULUT’TAN PANAMALI YATIRIMCILARA DAVET

Panelin devamında Panama İstanbul Başkonsolosu Andres Gregorio Nunez ve Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesi heyeti, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut’u ziyaret etti. Başkonsolos Nunez ve heyeti ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Bulut, Panama’nın coğrafi konumunun Türkiye ile benzerlikler taşıdığını ifade ederek, iki ülke arasında özellikle deniz ticareti konusundaki işbirliğinin daha da artmasını arzu ettiklerini belirtti. KOTO olarak, Türkiye-Panama arasındaki ilişkilerin daha da ileri götürülmesi amacıyla girişimde bulunmaktan memnuniyet duyacaklarını söyleyen Başkan Bulut, bu ilişkilerin ilk adımı olarak Panamalı yatırımcıları 21-25 Mart 2018 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan İdeal Ev, Evlilik ve Konut Fuarı’na davet etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.