BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Posco, KOÜ ile işbirliğine hazırlanıyor

Üniversite – sanayi işbirliği kapsamında Posco Assan TST’yi ziyaret eden Kocaeli Üniversitesi öğretim üyeleri yeni projeler için görüş alışverişinde bulundular. Ziyarette; İşyerinde Mühendislik Eğitimi (İME), kadın istihdamı, paslanmaz çelik teknolojileri bilgi paylaşımı ve yüksek lisans eğitimi konuları gündeme geldi. 

06 Şubat 2018 21:55
Posco,  KOÜ ile işbirliğine hazırlanıyor

Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nilgün Fığlalı başkanlığındaki Kocaeli Üniversitesi öğretim üyeleri Posco Assan TST’yi ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Posco Assan TST Genel Müdür Yardımcısı (CAO) Ufuk Özdemir’in ev sahipliğinde geçen ziyaret programında üniversite – sanayi işbirliği konuları gündeme geldi.Kocaeli Üniversitesi heyetinde bulunan 12 öğretim üyesi, işbirliği toplantısı öncesinde Türkiye’nin paslanmaz çelik alanında en yüksek teknolojiye sahip olan Posco Assan TST’nin üretim sahasını ziyaret ettiler. 

İşbirliği toplantısında konuşan ve paslanmaz çelik teknolojisinin tanınmasının şirketleri açısından önemli olduğunu vurgulayan Posco Assan TST CAO’su Ufuk Özdemir; “Paslanmaz çelik teknolojileri hakkında bilgileri Kocaeli Üniversitesi öğrencileri ile paylaşmak ve bu alanda tecrübeli mühendislerimiz ile üretim teknolojilerimizi görme fırsatları yaratmak isteriz” dedi. İstihdam konusuna da değinen Özdemir, “Üretim hatlarımız; sahip olduğu teknoloji nedeniyle fiziksel güçten öte teknik bilgi gerektirdiğinden, kadın operatörlerin de rahatlıkla çalışabileceği bir yapıya sahiptir. Bu sebeple üretim hatlarımızda operatör olarak çalışan kadın çalışanlarımızın sayısını arttırmak istiyoruz. Şirketimiz kapasitesini artırma ve entegre tesis olma vizyonu ile çalışmaktadır. Bu doğrultuda başarılı öğrencilerimizi istihdam etmek, büyüyen şirketimiz açısından da son derece önemlidir. Bununla birlikte özellikle mühendislik fakültelerindeki yetenekli öğrencileri aramızda görmek, gelecekte şirketimizi yönetecek insanları yetiştirmek istiyoruz. Çalışanlarımızın kişisel gelişimlerine de önem veren bir şirket olarak çalışanlarımızın yüksek lisans ve İngilizce eğitimleri konusunda da Kocaeli Üniversitesi ile işbirliği yapmak isteriz” dedi.

İşbirliğinden duydukları memnuniyeti dile getiren Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nilgün Fığlalı,”Ziyaret programı bizim açımızdan etkileyici ve görüşmenin içeriği de aydınlatıcıydı. Üretim hatlarını görme fırsatımız oldu. Posco Assan TST ile ikili ilişkilerimizin devam etmesini istiyoruz. Birçok konuda işbirliği yapabileceğimize inanıyoruz. Özellikle uygulamaya koyduğumuz İşyerinde Mühendislik Eğitimi (İME) konusundaki ilişkilerimizi ve çalışma ortamını geliştirmeyi planlıyoruz. İME kapsamında öğrencilerimiz son dönemlerini işyerlerinde geçirecekler. İlgili meslek yüksekokullarımızla istihdam ihtiyacı duyduğunuz alanları eşleştirebiliriz. Yüksek lisans ve yabancı dil eğitimleri konusunda da ortak çalışmalar yapabiliriz. Paslanmaz çelik ile ilgili olarak da üniversitemiz bünyesinde seminer ya da konferanslar düzenleyebiliriz” dedi.

Posco Assan TST 2012 yılından bu yana her yıl Kocaeli Üniversitesi öğrencilerini desteklemektedir. Şirket, üniversite – sanayi işbirliği ile Kocaeli’nin ve Türkiye ekonomisinin gelişmesine katkıda bulunacaktır. Önümüzdeki günlerde konu ile ilgili somut gelişmeler paylaşılacaktır.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.