BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

Böbrek yetmezliğine dikkat!

8 Mart Dünya Böbrek Günü’nde Özel Körfez Marmara Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Kazım Çimen, böbrek yetmezliğinin tehlikeleri hakkında uyardı.  

07 Mart 2018 05:21
Böbrek yetmezliğine dikkat!

Böbrek yetmezliğinin oluştuğu durumlarda müdahale edilmezse tansiyon yüksekliği, kansızlık, kemik hastalıkları ve kalp damar hastalıkları ortaya çıkabileceği gibi sonunda rahatsızlığın diyaliz müdahalesi gerektirebileceğini ya da böbrek kaybına kadar gidebileceğini belirtti. Yüksek tansiyon, şeker ve Nefrit (böbrek iltihabı) hastaları ile geçmişte böbrek taşı düşürmüş kişilerin risk altında olduğunun üzerinde duran uzman doktor Çimen; kişilerin güçsüzlük, nefes darlığı, ayak ve bacaklarda şişme, idrarda azalma, iştah azlığı, mide bulantısı, kusma, geceleri oluşan kas krampları, özellikle sabahları gözlerde şişlik, gece idrara çıkış sayısında artma, ciltti kuruluk ve kaşıntı gibi belirtilerin birkaç tanesinin bir arada görüldüğü durumlarda vakit kaybetmeden bir uzmana görünmeleri gerektiğini belirtti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393