BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

İşadamları İDEV Fuarı ile dünyaya açılıyor

İDEV Fuarı’nda düzenlenen Co-Matching etkinliği ile Kocaeli iş dünyası, dünya ülkeleriyle görüşmeler gerçekleştirdi. 150’yi aşkın iş insanının katıldığı etkinlikte, 250’yi aşkın iş görüşmesi gerçekleştirildi  

24 Mart 2018 07:35
İşadamları İDEV Fuarı ile dünyaya açılıyor

Kocaeli Ticaret Odası tarafından bu yıl 4.’sü gerçekleştirilen bölgemizin en renkli fuarı İDEV, ev ve evliliğe dair sunduğu fırsatların yanı sıra, dünyanın birçok ülkesinden iş insanının da buluşma üssü oldu. KOTO’nun Doğu Marmara ABİGEM işbirliğiyle fuara eş zamanlı olarak gerçekleştirdiği Co-Matching İkili İş Görüşmeleri Etkinliği’nde, dünyanın çeşitli ülkelerinden firma temsilcileri, Türkiye pazarında stratejik ortak bulmak, yatırım ve ticaret ortamını değerlendirmek üzere Kocaeli iş dünyasıyla bir araya gelerek iş görüşmeleri gerçekleştirdi. 

KOCAELİ’NİN POTANSİYELİNİ SAHADA GÖRDÜLER 

Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen iş insanları 2 gün süren programın ilk gününde Kocaeli’nin potansiyelini sahada gözlemleme fırsatı buldu. Arslanbey Organize Sanayi Bölgesi’nden başlayan saha ziyaretlerinde Uzer Makina ve AlmesanAlümniyum AŞ’ye konuk olan heyet, üretim tesisini gezerek kapsamlı bilgi aldı. Saha ziyaretleri, KOTO’nun nitelikli ara eleman yetiştirmek üzere açtığı ve kısa sürede mesleki eğitimde hem ulusal hem uluslararası alanlarda rol model olan Özel KOTO AOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile devam etti. Okul müdürü Özcan Bedel’den eğitim sistemi ile ilgili bilgi alan iş insanları, öğrencilerle görüşmeler gerçekleştirerek, üstün başarıları dolayısıyla tebrik etti. 

6 ÜLKEYLE, 250 İŞ GÖRÜŞMESİ 

Fuar alanında gerçekleşen iş görüşmelerinde ise Bosna Hersek, Kosova, Makedonya, Hindistan, Yunanistan ve Çin’den etkinlik için gelen iş insanları, Kocaeli iş dünyasıyla iş masasında buluşarak hem firmalarını tanıttı hem de işbirliklerine dair somut adımlar attı. Fuarda kurulan dev alanda gerçekleşen iş görüşmelerinde, iş insanlarına tercüman desteği de sağlandı. 150’yi aşkın iş insanının katıldığı etkinlikte, 250’yi aşkın iş görüşmesi gerçekleştirilirken, KOTO’nun da iştirakçisi olduğu Teknopark AŞ, özellikle Hindistan’dan gelen iş insanlarıyla bilişim sektöründe önemli görüşmeler gerçekleştirdi. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.