BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Düzenli kontrolle kalbini koru!

Özel Körfez Marmara Hastanesi kardiyoloji uzmanı Uz. Dr. Nazım Yavaş, 8-14 Nisan Kalp Sağlığı Haftası sebebiyle kalp sağlığının önemi hakkında bilgilendirme yaptı.  

07 Nisan 2018 00:20
Düzenli kontrolle kalbini koru!

Karbonhidrattan zengin beslenme dediğimiz yanlış beslenme ve hareketsizlikten dolayı ortaya çıkan obezite ve buna bağlı gelişen şeker hastalıklarının ülkemizde büyük artış göstermesi ile birlikte kalp hastalıklarının da orantılı bir şekilde yükselişe geçtiğini belirten Nazım Yavaş, her gün risk grubunun biraz daha genişlediğini söyledi.

50 yaş üstü kişilerin özellikle dikkatli olmaları gerektiğinin üzerinde duran kardiyolog, ailesinde kalp krizi geçirmiş, damar tıkanıklığı ya da kalp rahatsızlıkları olan, sigara kullanan, şeker hastası olan, obez ve morbit obez grubuna girecek kiloda olan, yüksek kolestrol şikayeti olan 40 yaş üstü kişilerin düzenli kardiyoloji kontrolünden geçmelerinin önemli olduğunu belirtti.

Kalbi korumada düzenli kontrolün hayati önem taşıdığını belirten Yavaş, ayrıca 40 yaş üzeri hastalarda göğüs ağrısı, beş dakikadan fazla süren ve göğüs sıkıştıran ağrılar, yürürken ya da merdiven çıkarken göğüste olan ağrı gibi şikayetleri olan kişilerin vakit kaybetmeden bir kardiyologa görünmelerini salık verdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.