banner411

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

Tuzla-Çayırova arasına yeni bağlantı yolu geliyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İstanbul- Kocaeli sınırında yer alan Şifa Mahallesi’ne bağlantı yolu yapacak. 

14 Nisan 2018 12:39
Tuzla-Çayırova arasına yeni bağlantı yolu geliyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ulaşım konusunda çalışmalarını sürdürüyor. Kent genelindeihtiyaç duyulan bölgelere yeni projeler uygulanarak ulaşım kolaylığı sağlanıyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi Çayırova ile Tuzla Şifa Mahallesi arasında gerçekleştirilecek bağlantı yolu ulaşım projesini uygulamaya hazırlanıyor. Projeye göre yeni geçiş köprüsü ve bağlantı yolları ile Şifa Mahallesi ve Çayırova’nın batı mahallelerinin ana yollara ulaşımı kolaylaşacak.  
 
E-80’E BAĞLANACAK
 
Bağlantı yolu ile mevcutta Şekerpınar bağlantı yolu olan E-80’e doğrudan bağlantısı olmayan Şifa Mahallesi Çayırova arasının bu sorunu çözülecek. Şu anda Çiftlik Caddesiüzerinden Şekerpınar bağlantı yoluna ulaşabilen Şifa Mahallesi sakinleri, buradan Çayırova ve İzmit şehir merkezlerine ulaşım sağlıyor. Yeni projeyle E-80’e bağlantı sağlanarak hem doğu-batı hem de kuzey güney yönlü ulaşım gerçekleştirilebilecek. Mahallede yer alan tır parkının güney kısmına yapılacak olan geçiş köprüsü ve bağlantı yolları Şifa Mahallesi ile Çayırova Özgürlük Mahallesi’nin ulaşımlarını rahatlatacak.
 
İKİ KÖPRÜ
 
Proje kapsamında 1 adet 91 buçuk metre uzunluğunda 7 metre genişliğinde, bir adet de 90 metre uzunluğunda 11 metre genişliğinde köprü imalatı yapılacak. Proje ile 2 bin 500 metre yol imalatı da gerçekleştirilecek. Çalışmada 4615 metreküp beton,675 ton demir,  bin 429 metreyağmursuyu kanalizasyon hattı, 597 metre içme suyu hattı yapılacak. Köprüler için 852 metre kazık imalatı gerçekleştirilecek. 
 
24 NİSAN’DA İHALE
 
Yeni yapılacak yollara 5 bin 600metrekare parke, 10 bin 150 metre bordür döşenecek. Yollara 11 bin 725 tonasfalt serilecek.Büyükşehir Belediyesi işin yapımı için ihaleye çıkacak. 24 Nisan Salı günü yapılacak olan ihale saat 11.00’de ihale salonunda gerçekleştirilecek. İhaleyi kazanan firma projeyi 210 gün içerisinde tamamlayacak. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393