BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

Kocaeli’de bir aylık yağiş 7 saatte yağdı

Kocaeli’de, dün gece etkili olan sağanak yağmurda bir aylık yağış 7 saatte yağdı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi (KBB) İSU Genel Müdürlüğünün aldığı önlemler sayesinde su baskınlarına bağlı olumsuzluklar yaşanmadı. 

08 Mayıs 2018 13:58
Kocaeli’de bir aylık yağiş 7 saatte yağdı

Ülkemizde olduğu gibi Kocaeli’de yağışlar etkili oluyor. İlimizde birkaç gündür etkili olan yağışlar dün gece şiddetini arttırdı. 7 Mayıs Pazartesi akşamı 23:00 ile 8 Mayıs Salı 06:00 saatleri arasında metrekareye 77 kg yağış düştü. Kocaeli’de ortalama bir aylık yağış miktarı olan 67 kg üzerindeki yağış, bölgemizde 7 saatte yağdı. Özellikle İzmit ve Başiskele ilçelerinde etkisini gösteren yağışlara karşı KBB İSU Genel Müdürlüğü, kuka, vidanjör, motopomp, dalgıç pompa olmak üzere toplam 48 adet ekipman,100 personel ve Alo 185 arıza hattı ile gelen ihbarlara en hızlı şekilde müdahale edildi. 
 
Tüm terfi merkezi ekip ve ekipmanların bakım ve onarımlarını periyodik ve planlı olarak gidererek yağışlara hazırlıklı şekilde giren İSU Genel Müdürlüğü, özellikle İzmit ilçesinde bulunan Alemdar, Bulvar, Yahya Kaptan, Sanayi, Karabaş, 42 Evler, Kocaeli Fuar ile Kartepe ilçesinde bulunan  Acısu  yağmursuyu terfi merkezleri sürekli çalışarak yağmursuları bertaraf edilmiştir. Bu terfi merkezlerinde bulunan 25 adet pompa ile saniyede 32 metreküp yağmursuyu basılarak olası su baskınlarının önüne geçilmiştir.
 
Yağış sırasında meydana gelen elektrik kesintisinden dolayı yağmursuyu terfi merkezlerinden bulunan jeneratörlerin devreye girmesi ile birlikte terfi merkezleri kesintisiz ve aralıksız çalışmıştır. Alınan önlemler, yağmursuyu terfi merkezleri ve ıslah edilen dereler ile birlikte 77 kg gibi önemli bir yağışa rağmen bölgede ciddi manada su baskınları yaşanmamıştır.  İSU Genel Müdürlüğü ekip ve ekipmanları ile  önümüzdeki cuma gününe kadar sürmesi öngörülen yağışlara  karşı 7 gün 24 saat teyakkuzda olacaktır.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393