BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Öldürülen köpekle ilgili açıklama yaptılar

Körfez Tütünçiftlik Sahili'nde Ferhat Duman isimli vatandaşın, beslediği tavuklara zarar vereceği gerekçesiyle bir köpeği öldürmesi; daha sonra bu kişinin bazı basın yayın organlarında mesleğinin 'müezzin' olarak belirtilmesi, diyanet camiasını ayağa kaldırdı. Önce Körfez Müftüsü Hasan Erdoğan bir açıklama yaparak, bu köpeği öldüren kişinin diyanet camiası ile ilgisinin bulunmadığını söyledi. 

21 Haziran 2018 03:25
Öldürülen köpekle ilgili açıklama yaptılar

Bu açıklamadan sonra diyanet camiası ile ilgili hizmet veren Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri'nden bir açıklama geldi. Diyanet Sen İlçe Temsilcisi Abdurrahman Turan; Körfez Din Görevlileri Derneği Başkanı Mustafa Bektaş ve Türk Diyanet Vakfı Sen Körfez İlçe Temsilcisi Eyüp Akbulut, bir basın açıklaması yaparak, 'Müezzin Köpek öldürdü' şeklinde kamuoyuna yansıtılan haberin gerçekle hiç bir alakasının olmadığını belirterek; ortak bir açıklama yaptılar. Açıklamada;

' 18.06.2016 tarihinde; Körfez Tütünçiftlik Sahili'nde meydana gelen Köpek Öldürme hadisesi ile ilgili basın yayın aralıcığı ile köpeği öldüren kişinin diyanet personeli körfez ilçe müftülüğü müezzini olarak haber verilmiştir. Bu haberin camiamızla uzaktan yakından ilgisi olmamasına rağmen camiamıza mal edilmesi bizleri üzmüştür. Meydana gelen bu haberin 'Müezzin köpek öldürdü' diye yalan haber yapılması diyanet camiası başta olmak üzere Körfez ilçe Müftülüğü personelini derinden yaralamıştır. Diyanet Camiası STK'ları olarak; Diyanet-Sen, Türk Diyanet Vakfı-Sen ve Körfez Din Görevlileri Kültür ve Dayanışma Derneği olarak bu haberin düzeltilmesini, aksi halde yasal olarak takipçisi olacağımızı bildiririz."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.