BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

Her anıyla 15 temmuz belsa önünde

İzmit Belediyesi’nin katkılarıyla İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirleri tarafından 15 Temmuz darbe girişimi gecesi çekilen fotoğrafların yer aldığı sergi Belsa önünde açıldı.  

13 Temmuz 2018 01:53
Her anıyla 15 temmuz belsa önünde

Hain darbe girişimi sırasında kahraman Türk halkının darbecilere karşı verdiği mücadeleyi anlatan fotoğrafların yer aldığı serginin açılışına İzmit Belediye Başkan Vekili İbrahim Bulut, İHA Bölge Müdürü İbrahim Çorbacı,  Ak Parti İzmit İlçe Gençlik Kolları Başkanı Aykut Çağlayan,  Belediye Meclis Üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 41 fotoğrafın sergilendiği program İzmit Belediyesi Mehteran Takımının konseriyle başlayan sergi açılışında 15 Temmuz Demokrasi şehitleri için dua edildi.

HÜSRANA UĞRADILAR

Programın açılışında konuşan İzmit Belediye Başkan Vekili İbrahim Bulut, “15 Temmuz’u kara gün yapmak isteyenler vardı, yok edilmek istenen birliğimiz, beraberliğimiz, demokrasimiz, bu ülkenin istikbali vardı. Büyük milletimizin ferasetiyle kara gün hedefi olanlar hüsrana uğradı. Biz de bu günü artık mili birlik günü olarak anmaya başladık. 15 Temmuz kara gün olmasın diye herkes elinden geleni yaptı. Bu millet, hain darbe teşebbüsüne karşı el ele, gönül gönüle olmayı bildi.

HAİNLER AMACINA ULAŞAMAYACAK

Milletimizin feraseti için ne kadar teşekkür etsek azdır. Bir de o millete sokaklara çıkın diyen bir liderimiz vardı. Ne mutlu ki Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderimiz vardı. Ona da ne kadar teşekkür etsek azdır. 15 Temmuz bir ruh, bir şuurdur. Bu şuuru her daim yaşatmak gerekmektedir. İnşallah bizden sonra ki nesiler bu günleri yaşamayacak. 15 Temmuz’da ki bu hain girişim sürekli akıllarda kalmalı, taze kalmalı ki yeni nesil bundan sonraki muhtemel olaylara karşı duyarlı olsun. Hainler amacına ulaşamayacak ve Türkiye doğru bildiği yolda, emin adımlarla, cihana hakim olan bir devlet haline gelecektir” dedi.

DARBE GİRİŞİMİNİN HER ANI BU SERGİDE

İhlas Haber Ajansı Marmara Bölge Müdürü İbrahim Çorbacı da sergi açılışında yaptığı konuşmasında “15 Temmuz hain darbe girişiminin hafızalardan silinmemesi için Türk milletinin destansı mücadelesini konu alan İHA foto muhabirleri tarafından çekilen fotoğrafların yer aldığı sergimizi sizlerle buluşturuyoruz.  FETÖ, PYD örgütünün başlattığı darbe girişiminin ilk anından kahraman milletimizin çabaları, vatanımızı seven güvenlik güçlerimizin mücadele ettiği darbe girişiminin sonlandırıldığı ana kadar tüm anları bu fotoğraf sergisinde izleyebilirsiniz.

MİLLETİMİZİN DESTANSI DİRİLİŞİ

O gece Türkiye’de İHA muhabir ve kameramanları açılan ateş hattında sahada görevlerini yerine getirerek, darbe girişimini ve bu girişimin başarısızlıkla sonuçlandığını ve Türk milletinin kahramanlığını tüm dünyaya duyurdu. Allah milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın”  şeklinde konuştu.

Konya’dan İstanbul’a düzenlenen "15 Temmuz şehitlerimiz için ahde vefa bisiklet turu" kapsamında pedal çeviren 3 öğretmen de İzmit Belediyesi’ni ziyaret ederek programa destek verdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393