banner410

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Market poşetleri o tarihten itibaren ücretli

Alışverişlerde kullanılan plastik poşetlerin ücretli hale getirilmesi Ekim ayında başlayacak. Poşet fiyatlarını ise bakanlık belirleyecek.  

06 Ağustos 2018 08:21
Market poşetleri o tarihten itibaren ücretli

Alışverişlerde kullanılan plastik poşetlerin ücretli hale getirilmesi Ekim ayında başlayacak. Poşet fiyatlarını ise bakanlık belirleyecek.Alışverişlerde ücretsiz poşet dönemi sona eriyor. Ekim sonuna kadar yürürlüğe girmesi beklenen uygulama kapsamında poşet fiyatlarını bakanlık belirleyecek.

Yeni Şafak’tan Kenan Biter’in haberine göre Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı 100 günlük eylem planında plastik poşetlerin çevre koruma faaliyetleri kapsamında ücretlendirilmesi de yer aldı.Buna göre, plastik poşetler için öngörülen takvim de erkene alınarak ücretlendirmenin ekim ayı sonuna kadar başlatılması bekleniyor.

Yeni yönetmeliğe göre plastik torbalar, mesafeli sözleşmelerle yapılan satışlar da dahil olmak üzere satış noktalarında tüketiciye ücretsiz temin edilemeyecek ve ücretsiz teminine imkan verecek herhangi bir promosyona veya kampanyaya dahil edilemeyecek.15 mikron ila 50 mikron arası kalınlıkta olan plastik alışveriş poşetleri, market kasalarında tüketiciye ücretli olarak verilmeye başlanacak.

Bu kalınlığın altında veya üstünde olan poşetler, eskiden olduğu gibi ücretsiz verilmeye devam edecek.Üç ay içerinde yürürlüğe girmesi beklenen plastik torbalara ücret uygulamasında poşetlerin ücretleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından belirlenecek. Söz konusu ücretin altında bir tarife uygulanamayacak.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.