banner410

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Kitabı oku bilim adamı ol

İlimizde ‘Kitapçı Şeref’ olarak bilinen Şerafettin Ergül geleceğin çocuklarına kitapladokunarak yön veriyor.  

03 Eylul 2018 15:25
Kitabı oku bilim adamı ol

Eski kitapları toplayıp evine taşıyan ve kendini kitap hamalı olarak gören Ergün topladığı kitapları çocuklarla buluşturuyor. 57 yaşındaki Şerafettin Ergül “Ben kendimi akademik olarak yetiştiremedim. Bu yüzden geleceğin çocukları mühendis- bilim adamı olması için kitap hamallığı yapıyorum. Çocukların kitabı sevmesi ve dokunmasışart. Kitap okuyan çocuk gelecekte bilim adamı, mühendis oluyor.İşte o zaman ben onlara hamallık yapmaktan mutluluk duyuyorum” dedi. 

Şerafettin Ergül'ün eski antika değerinde kitapları da ayrı bir değer verdiğini ifade ederek, " Bunlar inanılmaz kaynaklar, yok olup çöpe gitmesindiye büyük çaba sarf ediyorum. Bunların hepsi gerçekten dekültürel anlamda birer hazine.Vatandaşlar kitapları çöpe atıp ziyan ediyor. Özellikle eski kitapları satamayanlar, bunları bir kolilerde biriktirsin, biz gelip alırız. Sahaflar dünyanın en eski geri dönüşümcüsüdür. Benonlara kıyamıyorum, çünkü gelecek onlarda.” Dedi.

45 yılda yaklaşık 200 bin kitap biriktiren Şerafettin Ergül Bağ Çeşme’deki evinin üst katını komple kitap, gazete, dergi ve plaklarla doldurmuş durumda. Kent merkezinde Soydan İş merkezindeki zemin katta faaliyetini sürdüren eski sahaf ayrıca kitapkeyfim.com adresinden de online satış yapıyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.