Cari açığın azaltılmasında alınan tedbirlerin isabetli olduğuna dikkat çeken KSO Başkanı, “Programda belirtilen ilaç, petrokimya, enerji, makine/teçhizat ve yazılım sektörlerinin cari açığın azaltılmasında önemli sektörler olduğunu biliyoruz. Bu sektörlerde verilecek destekleri ve stratejik yönlendirmeleri önemli buluyoruz.” dedi.
Bütçe açığına değinen Zeytinoğlu, “Yatırımlar dahil kamu tasarrufu noktasında atılan adımları olumlu buluyoruz. Ancak yüksek bütçe açığının makro ekonomideki kırılganlıklara katkı vermesi nedeniyle, programda bütçe açığında önemli miktarda azalma öngörülmesine rağmen her zaman dile getirdiğimiz gibi hedefimizin denk bütçe olması gerektiğini düşünüyoruz. Diğer taraftan faiz dışı fazlanın artıyor olmasını olumlu değerlendiriyoruz.”
Programda bankacılık sektörü ile ilgili yapılanmaların önemli olduğunu söyleyen Zeytinoğlu, “Kalkınma Bankası’na yeni görevler verilmesi ile burada bizler için fırsatlar olacağını görüyoruz. Diğer taraftan bankacılık sektörü ile ilgili yeniden yapılandırma ile reel sektörü rahatlatmaya yönelik adımlar atılacağını memnuniyetle görüyoruz.” dedi.
KSO Başkanı “Önümüzdeki süreçte yatırım ikliminin iyileştirilerek yabancı sermayeli yatırımların tekrar ülkemize gelmelerini sağlamak için tedbirler almamız gerekiyor. Avrupa Birliği ile olan olumlu ilişkilerimizi fırsata çevirmeliyiz.” dedi.