BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Kırkpınar heyecanı İzmit’te yaşanacak

6.İzmit Altın Kemer Yağlı Güreşleri, 29 Eylül Cumartesi günü yaklaşık 600 pehlivanın katılımıyla yapılacak. 

27 Eylul 2018 11:10
Kırkpınar heyecanı İzmit’te yaşanacak

Yenişehir Mahallesi’nde özel olarak hazırlanan alandaki güreşler öncesi İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan bir basın toplantısı düzenleyerek geleneksel güreşler hakkında bilgi verdi. Başkan Doğan’ın basın toplantısına Belediye Başkan Yardımcısı Güray Oruç, İzmit Belediyespor Kulüp Başkanı Muhammet Öztürk, Kırkpınar başpehlivanlarından Faruk Akkoyun, Tanju Gemici, eski dünya şampiyonu Ömer Aslantaş, organizatörler eski başpehlivan Rıdvan Kara, eski başpehlivan Şener Sar ile  genci güreşçiler katıldı.
 
GELENEKSEL HALE GETİRMEK ÖNEMLİ
 
29 Eylül Cumartesi günü saat 11.00’da Yenişehir Er Meydanı’nda gerçekleştirilecek olan güreşlerle ilgili bilgi veren İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, “ bir şeyi yapmak kadar onu geleneksel hale getirmek önemlidir. Bu yola çıkarken amacımız ata sporumuzu yapan kardeşlerimize destek olmak, yeni nesli bu spora teşvik etmekti.  Aynı zamanda şehrimizde Kırkpınar havasında ata sporu organizasyonu ile binlerce kişiyi buluşturmaktı. 5 yıldan beri bunu başarılı şekilde yapmaktayız. Bu sene altıncısını düzenleyeceğimiz güreşlerle şehrimizin de tanıtımını yapıyoruz. 
 
KOCAELİ’NE HER ALANDA ŞAMPİYONLUK YAKIŞIR
 
Marka bir belediyeyi sporda da marka hale getirmeyi hedefledik. Gönlümüz Kocaelispor’u da hak ettiği yere getirmektir. 2009 yılından bu yana sporun her alanında desteklerimiz oldu. Bundan sonra da desteklerimiz devam edecek.  Şehrimizi sporda da markalaştıracak başarılar elde ettik. Basketbolda Süper Ligde oynayan takımımız var. Güreşlerde de en üst ligde serbest güreş takımımız bulunuyor. Bize her zaman şampiyonluk yakışır. Kocaeli’ni her alanda şampiyon yapmak biz yöneticilerin boynunun borcudur.
 
AHLAKLI SPORCULAR
 
5 yıldan beri Mehmet Ali Paşa’da gerçekleştirdiğimiz yağlı güreşleri bölgeye yapılan kapalı Pazar  nedeniyle  Yenişehir Mahallesi’nde yapıyoruz. Tüm sporcularımıza başarılar diliyorum. Kırkpınar’da ya da diğer sahalarda yağlı güreşte şampiyon olmak her güreşçinin hayali olabilir ama bizim kafamızdaki şampiyon, her zaman sporla birlikte okulunu, işini, şehrini, ülkesini düşünen hizmetlerini yapan ahlaklı, kişilikli, milliyetçi ve değerlerine sahip sporculardır. Sadece spora ve sporcuya değil şehre ve ülkemizin geleceğine yönelik bir çalışmadır bu. Bizim paramız kıymetlidir çünkü bu para milletin parasıdır. Kazanan şehrimiz kazanan ülkemiz olsun.
 
KOCAELİ DÜNYA ÇAPINDA İSİM YAPMALIDIR
 
Biz, işimizde her zaman samimi olmaya çalıştık. Bu şehrin sokaklarında büyümüş biri olarak, bu şehrin her alanda başarısı benim de bireysel olarak gururlanacağım bir şeydir. Bununla ilgili elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışacağız.  Biz koşullarımızın zorluğuna bakmadan spor ve sporcu için elimizden geleni yaptık. Kocaeli diğer alanlarda olduğu gibi sporda da dünya çapında isim yapmalıdır, Avrupa çapında isim yapmalıdır. Kocaeli’nin bunları yapacak kapasitesi vardır. 2024 yılında dünya Kocaeli’ni çok daha farklı başarılarla konuşacak” dedi.
 
ALTIN KEMERİ ALACAĞIZ
 
Milli sporcu ve Kırkpınar başpehlivanlarından Faruk Akkoyun da “ birlik beraberlik açısından bu organizasyonlar çok önemli. İzmit Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. İzmit’teki bu organizasyon Türkiye genelinde konuşuluyor. Altın kemeri almayı hedefliyoruz. Kocaeli halkı güreşleri seviyor. Başkanımız sağ olsun, güreşleri halkımızın ayağına kadar getirdi. Tüm halkımızı Yenişehir Er Meydanına davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.