BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Gölcük’te kentsel dönüşüm inşaatları hızla yükseliyor

Gölcük Belediyesi Denizevler Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında geçen sene Başbakan Binali Yıldırım tarafından Sivritepe Kentsel Dönüşüm alanındatemeli atılan 541 konut, 14 dükkan ve bir camiden oluşan proje çalışmalarında binalar hızla yükseliyor. 

19 Kasım 2018 18:58
Gölcük’te kentsel dönüşüm inşaatları hızla yükseliyor

Ülkemizde kentsel dönüşüm konusunda örnek projelere imza atan Gölcük Belediyesi, sadece Sanayi alanında değil diğer dönüşüm projelerinde de hızlı bir ivme yakaladı. Gölcük Belediyesi Cumhurbaşkanımızın önderliğinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın başlatmış olduğu kentsel dönüşüm seferberliği kapsamında çevre ve yaşam kalitesini yükseltmek üzere başlatmış olduğu kentsel dönüşüm çalışmaları son hızla devam ediyor.  

ÇALIŞMALAR AKSAMADAN SÜRÜYOR

Bu kapsamda geçtiğimiz sene Başbakan Binali Yıldırım tarafından temeli atılan Sivritepe Mahallesinde yapımına başlanan inşaat çalışmaları belirlenen plan dahilinde aksamadan sürüyor. 2019’un başında yapımı bitirilmesi planlanan evler geçtiğimiz günlerde noter huzurunda yapılan çekilişle hak sahiplerine teslim edildi. Böylece deprem dolayısıyla çökme bölgesinde evleri bulunan vatandaşlarımız zemini sağlam depreme dayanıklı güvenilir bir şekilde inşa edilen konutlarına kavuşmuş olacaklar.

KENTSEL DÖNÜŞÜM GÖLCÜK İÇİN YENİ BİR GELECEKTİR
 
Şehrimiz için önemli bir proje olan Kentsel Dönüşüm ile Gölcük yeni ve modern bir görünüme kavuşmaya hazırlanıyor diyen Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, açıklamasının devamında ise “ Yaşadığımız ilçeyi çok iyi tanıyoruz. Deprem kuşağının ne olduğunu ve önlem alınmazsa başımıza neler gelebileceğini maalesef çok acı tecrübelerle gördük. Bu yüzden depreme dayanıklı, modern binalar inşa ederek şehirler kurmamız gerektiğini hiçbir zaman unutmadık. Kentsel Dönüşüm Projemiz; sağlamlığı ve yapısal özellikleri dışında mevcut şehrin yapısını ve burada yaşayan insanların fiziksel, sosyal ve ekonomik geleceğini mutlaka etkileyecektir. Denizevler Kentsel Dönüşüm Projesi; sadece konut değil Gölcük için yeni bir gelecektir. 
 
2019’UN BAŞINDA PROJENİN BİTİRİLMESİ HEDEFLENİYOR
 
Sayın Başbakanımızın iştirakıyla temelini attığımız günden sonra yüklenici firmanın hızlı çalışmasıyla inşaatımızın önemli ölçüde ilerlediğini görmekteyiz. İnşallah 2019’un başında bu 541 konutlu projenin bitirilmesini hedefliyoruz. Depremin üzerinden geçen 19 yıla yakın bir süre sonunda Denizevler bölgesinde afete maruz kalan insanlarımızın daha sağlıklı daha güvenli ve daha huzurlu yaşayabilecekleri konutlarına kavuşmuş olacaklar. Bu çerçevede kentsel dönüşüm çalışmalarının artarak devam edeceğini ifade ediyor ve bu çalışmaların halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.