BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Karaosmanoğlu’ndan izin aldım!

İzmit Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Nevzat Doğan, Günün Manşeti programında yerel seçim gündemini değerlendirdi. Aday adaylığını kafasında netleştiren son olayı, ilk kez canlı yayında açıkladı. “Karaosmanoğlu’ndan izin aldım” diyen Başkanın açıklamaları bununla da sınırlı kalmadı. 

22 Kasım 2018 07:27
Karaosmanoğlu’ndan izin aldım!

Söze yine her zaman özellikle vurguladığı  “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmasaydı ve Ak Parti kurulmasaydı  ben bugün bir siyasetçi değildim.” ifadeleriyle başladı ama sözü bu kez orada bırakmadı. Bugün aday adaylığı açıklamasıyla daha görünür kıldığı hedeflerinden bahsederken çok daha çarpıcı açıklamalara imza attı. O’nun adı,  aday adaylık sürecinde en çok konuşulan isimlerden biri oldu.  Süreç resmi olarak başlamadan çok daha öncesinde de durum böyleydi. İzmit Belediyesi için aday olmayacağını çok uzun zaman önce açıklayan açıklayan Başkan Doğan, geçtiğimiz hafta Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olduğunu açıklamıştı. Doğan, kamuoyuna ilan ettiği bu beyanının ardından aday adaylığıyla ilgili bir de sosyal medya paylaşımı yaptı.

“Halkımıza Hizmete Büyükşehir Belediyemizde Devam Etmeye Hazırım” ifadeleri sıcak konunun hafta sonuna bıraktığı manşeti oluşturdu.  İzmit Belediye Başkanı ve geçtiğimiz hafta açıkladığı üzere Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Nevzat Doğan, bu kez manşet masasına oturdu. Bu kez “Yeni İzmit” söyleminin altını son güne kadar nasıl dolduracağını anlatmakla yetinmedi; yeni  hedeflerini, hizmet idealinde genişlettiği sınırlarını, çıktığı yeni yolu ve çok daha fazlasını konuştu. Başkan Karaosmanoğlu’yla ilgili hakkında konuşulanlara ilk kez bu kadar uzun cevap verdi. Aday adaylığını Başkan Karaosmanoğlu’ndan izin alarak açıkladığını kaydederken kentin yerel seçim gündemine yeni bir manşet daha hediye etti.

DAHA VERİMLİ OLACAĞIM İÇİN BÜYÜKŞEHİR DEDİM

Kocaeli TV’de yayınlanan Günün Manşeti’nde Kocaeli TV Genel Yayın Yönetmeni Kadriye Karademir’in sorularıyla yerel seçim gündemini değerlendiren Başkan söze “Ne olduysam liderimiz ve partimiz sayesinde oldum.” ifadeleriyle başlamayı tercih etti.  Kendisi gibi insanlar için aynı görevde 10 yıl gibi bir sürenin çok uzun olduğunu ifade eden Dr. Nevzat Doğan, kendi yapısını bildiği için İzmit belediye başkanlığını 3. döneme taşımak istemediğinin mesajlarını vermeye 2 yıl önceden başladığını kaydetti.  Doğan "Neden İzmit’te 3. dönem değil de Büyükşehir" sorusunun cevabını da bu 10 yıl vurgusuyla yaptı. Bu saatten sonra aynı yerde, aynı görevde veriminin düşeceğini ifade etti. “Belki durumu idare eder, birşeyler yapabiliriz ama benim bilgi birikimim çok daha farklı alanlarda daha faydalı olur.” dedi. Açıklamalarını “Dünyanın dört bir kıtasını, Avrupa’nın nerdeyse bütün ülkelerini görmüş, dünyayı tanıyan,  Avrupa konseyinde 8 yıldır Avrupa’yı ve oradaki belediyecilik çalışmalarını bilen biri olarak İzmit belediye başkanlığı dışındaki herhangi bir görevde vatanıma, milletime daha faydalı olacağımı, daha çok üretebileceğimi düşünüyorum. Bu, Büyükşehir olmayabilir, siyasi bir görev de olmayabilir” ifadeleriyle sürdürdü. “Bizim yapabileceğimiz başka görevler çıkar.” diyen Başkan Doğan,  İzmit’in yeni dönemle birlikte yeni bir dinamizme ihtiyacı olduğunu vurguladı.  Doğan “İzmit’in yeni enerjilerle, yeni bakış açılarıyla, yaptığımız bu güzel alt yapıları sürdürecek yeni bir dinamizme ihtiyacı olur. Hiç egomuzu büyütmeyelim. Ben olmazsam burası toz duman olur derler,  yok öyle bir şey.  El elden üstündür. Mezarlıklar vazgeçilmezlerle doludur.” dedi.

BELEDİYE BAŞKANLIĞININ ŞARTLARINA İHTİYACIM YOK

Görev süresi boyunca  vatandaşın hukukuyla ilgili üzerinde bir leke kalmamasına gayret ettiğine vurgu yapan Başkan Doğan, bu konuyla ilgili iddialı konuşmayı tercih etti. Doğan “Bu noktada kendimi gerçekten bu imtihandan iyi geçmiş olarak görüyorum.” dedi. Açıklamasında ayrıca belediye başkanlığının kendisine sağlayacağı imkanlara ihtiyacı olmadığının da altını çizen başkan Doğan, “Biz keyif yapmak istiyorsak zaten bizim imkanlarımız buna müsait. Belediye başkanlığının maaşına, şartlarına hiçbir zaman ihtiyacımız olmadı. Hekimlikten ve kurduğumuz sağlıkla ilgili şirketlerden maddi özgürlüğümüz var. Böyle bir yolu, biz ancak hizmet yolu olarak görebiliriz.” dedi. İzmit Belediyesi dışında kendisinin bilgi birikiminden faydalanılacak her göreve hazır olduğunu da bir kez daha ifade etti.   

İBRAHİM AĞABEY İLE TÜM DEDİKODULARA RAĞMEN...

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’yla ilgili de açıklamalar da yapan başkan Doğan, Başkan Karaosmanoğlu’yla ağabey kardeş ilişkisi içerisinde ilk günden bu yana 17 yıldır beraber olduklarını vurgulayarak söze başladı. “Tüm dedikodulara, tüm yakıştırmalara, hak etmediğim birtakım söylemlere rağmen ben ağabey kardeşlik hukukunu hep başımın üzerinde tuttum. Tutmaya da devam edeceğim. Benim kalbimi en iyi İbrahim ağabey bilir.” dedi. İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, geçtiğimiz aylarda yine aynı programda yaptığı “Karaosmaoğlu varsa ben o yarışta olmam" açıklamasıyla gündem olmuştu. Konu, bu açıklamaya geldiğinde  “Karaosmanoğlu bu yarışın içinde olsaydı ben varım demezdim.” söylemini yineledi,  “Öyle olsaydı belediyecilik görevimi burada, İzmit Belediyesi’ndeki bu hoş sedayla bırakırdım. Bize bir görev verilirse de seve seve yapardım.” diye de ekledi.  “Hizmet sadece makamda oturularak olmaz.” mesajı veren başkan Doğan “Bizim üretecek alanımız mutlaka olur. Ben o özgüvene sahibim. Bu yüzden hiç kaygıyla oturmadım. Her an ceketimi alıp alnımın akıyla görevi teslim edecek gibi çalıştım.” dedi.

KARAOSMANOĞLU’NDAN İZİN ALDIM

Aylar önce “Karaosmanoğlu varsa ben yokum” diyerek kentin yerel seçim atmosferini ısıtan Başkan Doğan, son katıldığı canlı yayında da süreçle ilgili çarpıcı açıklamalarına, aday adaylığı için başkan Karaosmanoğlu’ndan izin aldığını söyleyerek bir yenisini daha ekledi. “İbrahim ağabeye saygımızdan, sevgimizden ve partimizin kültüründen dolayı o açıklamayı çok açık ve net yapmıştım” diyen Başkan, sürecin son dönemde yeni gelişmelerle değiştiğini hatırlattı. Aday adaylığıyla ilgili son kararını, Başkan Karaosmanoğlu’ndan aldığı izin sonrası netleştirdiğini “Son dönemde 3 dönem kuralının uygulanacağı kesinleşince bizler de Büyükşehir Başkanımıza gittik. Bu durumu ağzından teyit etmesini istedik. Böyle bir durumda bize izin verir misiniz, uygun görür müsünüz? dedik. Onların rızaları sonucu ben aday adayıyım açıklamasını yaptım. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımla görüşmeden o açıklamayı yapmadım.” ifadeleriyle anlattı.

“HİZMET İÇİN HER DÖNEM  RİSK ALDIK”

Programın devamında Avrupa şehirleriyle yarışır bir Kocaeli idealinden bahseden Başkan Doğan, Büyükşehir’de hizmete talip olduğu yeni döneme kendisini hazırlayan süreçleri değerlendirdi. “54 yıldır bu şehrin evladıyım.  Bu şehrin hamuruna karıştık. Bu şehre vefa duyduk. Çünkü bu şehir bizi bu noktaya getirdi.  Bu şehrin çocuk doktoru olduk. İzmit Lisesi’nden kalktık, Hacettepe Tıp Fakültesi’nde okuduk. Bu şehrin  milletvekili olduk, bu şehrin belediye başkanı olduk. Belediye başkanlığımız sürecinde şehirle iyice bütünleştik.” dedi. “Partide her şey yoluna girdikten sonra değil, partinin ilk günlerinde her şeyin belirsiz olduğu bir dönemde memuriyetimizden istifa edip partimize  kurucu olarak girdik.” diyen Başkan, hizmet için her dönem risk aldığını, bugüne kadar da hiç mahcup olmadığını kaydetti. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.