BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

Bu meydanın gecesi ayrı gündüzü ayrı güzel

İzmit Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Akçakoca Osmanlı Meydanı gecesiyle ayrı, gündüzüyle ayrı güzel oldu. İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın 2009 yılından itibaren çalışmalarını başlattığı ve ilmek ilmek islenerek şehrin cazibe merkezi haline getirilen meydan, vatandaşların da uğrak yeri haline geldi.  

11 Aralık 2018 01:32
Bu meydanın gecesi ayrı gündüzü ayrı güzel

İzmit’in tarihinin yeniden yaşatılması ve tarih turizmine kazandırılması amacıyla önemli bir yere sahip olan Akçakoca Osmanlı Meydanı, şehre gelen yerli ve yabancı turistlerin görmeden ayrılmadıkları bir yer haline geldi.  Adeta acık hava müzesi niteliğindeki meydan, öğrencilerin geçmişlerini öğrenebilecekleri bir okul özelliği de taşıyor.  
 
GÖREV KABUL ETTİK 
 
Akçakoca Meydanını şehir tarihine ve turizme kazandırılmasını kendilerine  görev kabul ettiklerini belirten Başkan Doğan “İzmit, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, medeniyetler beşiği bir şehirdir.  Biz 10 yıl önce göreve geldiğimizde ilk iş olarak şehrimizin yok olmuş bu tarihini yeniden yaşatmak için kolları sıvadık.  Gerek istimlak çalışmaları, gerek restorasyon çalışmaları, gerekse sokak iyileştirme çalışmalarıyla Kapanca Sokak, Sırrıpaşa, Akçakoca Osmanlı Meydanı’nı ilmek ilmek işledik. 
 
71 ESER 30 MİLYON 
 
Tarih Koridoru Projesi kapsamında unutulmuş, yok olmaya yüz tutmuş 71 tarihi eserimizi 30 milyon lira harcayarak restore edip,  şehir tarihine geri kazandırdık. Adeta açık hava müzesi niteliğindeki Akçakoca Osmanlı Meydanı’mızı tarih turizmine kazandırdık.  Yerli, yabacı turistlerin uğrak yeri olan bu meydanın gördüğü ilgi bizi çok mutlu ediyor.  
 
VEFA BORCUMUZU YERİNE GETİRMEYE ÇALIŞTIK
 
Uygarlıklar kurmuş, çağlar açmış, çağlar kapamış bir neslin evladı olarak atalarımla hep gurur duydum. Yaptıkları büyük başarılarla gurur duyduk ve onların bu gücünü Akçakoca Mahallesi'nde Sırrıpaşa Caddesi'nde, Kapanca Sokak'ta yaşatmaya çalıştık. Hasbelkader atalarımızın yaptıklarının yanında bizim yaptığımız sadece bir vefa borcunun bir nebze yerine getirilmesidir" dedi.
 
KIRMIZI OTOBÜS EMRİNİZDE
 
Akçakoca Meydanını görmeyen vatandaşlara seslenen İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan “ belediyemiz bünyesinde hizmete sunduğumuz kırmızı otobüslerimiz yerli ve yabancı turistlerimiz için ücretsiz olarak hizmet vermekte. Kırmızı otobüs turları ile Kocaeli halkına ve şehrimize gelen turistlere tarihi yerlerimizi gezdiriyoruz. Şimdiye kadar bu turlarımızdan 5 binden fazla kişi faydalandı. Tüm halkımızı Akçakoca Meydanını görmeye davet ediyoruz”  şeklinde konuştu. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393