banner576

banner574

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

KOTO’nun danışmanlığında ihracat yapmak çok kolay!

Kocaeli Ticaret Odası’nın, iş insanlarının ihracat kapasitelerini artırmak ve yeni dış ticaret sahaları geliştirmelerine kılavuzluk etmek amacıyla düzenlediği ‘Gümrük Uygulamaları Bilgilendirme Toplantısı’nda ihracat yapmanın püf ve kolay noktaları detaylarıyla ele alındı. 

14 Aralık 2018 05:52
KOTO’nun danışmanlığında ihracat yapmak çok kolay!

Temmuz ayında ihracat atağı başlatan Kocaeli Ticaret Odası’nın kentimize yeni ihracatçı firmalar kazandırmak için eğitim ve seminerlerine hız kesmeden devam ediyor. İhracat atağı projesi kapsamında ilk olarak; dış ticaretin finansmanı ve destekler, hemen akabinde ise hedef pazar stratejileri belirleme ve ticari istihbarat toplantıları düzenleyen KOTO, son olarak ihracatçıların en çok desteğe ihtiyaç duydukları alan olan gümrük uygulamalarıyla ilgili kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdi. 

GÜMRÜK UYGULAMALARIYLA İLGİLİ ÖNEMLİ BİLGİLER 

İlginin yoğun olduğu ‘Gümrük Uygulamaları Bilgilendirme Toplantısı’na Kocaeli Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Volkan Yılmaz, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Mikail Kayacı, Yönetim Kurulu Üyesi Murat Barış ve Meclis Üyesi İbrahim Atalay ev sahipliği yaparken, Doğu Marmara Gümrük ve Ticaret Bölge Müdür Yardımcısı Ceylan Er, Derince Gümrük Müdürü Akif Ertekin, Derince Gümrüğü Muayene Memuru Cengiz Ceviziçi ve Performans Gümrük Müşavirliği yetkilisi Mustafa Güngör, katılımcılara konu ile ilgili önemli bilgiler verdi. 

GÜMRÜK, BİLGİYE EN ÇOK İHTİYAÇ DUYULAN KONULARIN BAŞINDA GELİYOR

KOTO Ekonomi Danışmanı Prof. Dr. Yusuf Bayraktutan’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren KOTO Yönetim Kurulu Üyesi Murat Barış, “Gerek ülkemizin, gerek şehrimizin arzu ettiği ekonomik hedeflerine ulaşması için ihracat çok büyük önem taşımaktadır. Bu sorumluluğun farkında olan Kocaeli Ticaret Odamız, Kentimizin uluslararası ticaretinin geliştirilmesi ve KOBİ’lerde ihracat farkındalığının artırılması için Temmuz ayında ihracat atağı projesini başlatmış; finans temini ve hedef Pazar belirleme konuları üzerine 2 ayrı toplantı gerçekleştirmiştir. Bugün ise; potansiyel ihracatçıların en çok desteğe ihtiyaç duydukları konuların başında gelen ‘gümrük uygulamaları’ detaylarıyla ele alınacaktır. İnanıyorum ki bu toplantı, ihracat yapmayı düşünen firmaların önyargılarını ortadan kaldıracak, motivasyonunu daha da artıracaktır” dedi. 

İHRACAT VE İTHALAT RAKAMLARI 

İhracatçı sayımızın artırılması için, ihracatta mevcut durumumuzun bilinmesinin çok önemli olduğunu ifade eden Barış, “Ülkemiz ve kentimiz dış ticaret verilerini değerlendirdiğimizde, ihracat atağı projemizin işletmelerimiz için ne kadar önemli bir fırsat olduğu daha net görülecektir. Öyle ki; Türkiye dış ticaret açığı Ekim ayında yüzde 77 oranında azalmıştır. İhracatımız yüzde 22,4 artmıştır. AB ülkelerine ihracat ise yüzde 24 oranında artış göstermiştir. Kocaeli’de ise Ekim ayı, ‘rekor ayı’ olarak dikkat çekmektedir. Ekim ayı ihracatımız bir önceki yılın aynı dönemine göre % 30 artışla 2,6 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir. İthalatımız ise % 32 azalışla 3,3 milyar dolar seviyesinde gerçekleşmiştir. Kocaeli, Türkiye toplam dış ticaretinin yüzde 20’sini karşılamaktadır. 2018 yılının 10 aylık ihracat rakamları toplamı 2017 yılının toplam ihracatından fazladır” ifadelerine yer verdi. 

İHRACATÇILAR İÇİN ÖNEMLİ HİZMETLER 

KOTO olarak her zaman; ihracat yapmak isteyen üyelere destek sunma sorumluluğunda olduklarını önemle ifade eden KOTO Yönetim Kurulu Üyesi Murat Barış, “2018 yılının başından itibaren kurduğumuz KOTO Destek Ofisi ile üyelerimizin soru ve sorunlarına çözüm bulduk. Geçtiğimiz ay içerisinde tam zamanlı olarak faaliyete geçirdiğimiz İhracat Destek Ofisi’yle, ihracata dair tüm konuları danışabileceğiniz bir danışma üssü kurduk. Tüm bunlara ek olarak, Sizleri sahada da ihracata hazırlamak için; Aralık ayının 2 ve 3. Haftasonu (Cumartesi-Pazar günleri) Odamızda Ticari İstihbarat Eğitimleri verilecektir” dedi. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.