İYİ Parti Grup Başkan Vekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması isteğiyle soru önergesi verdi.
ÇOCUKLAR MESAİ SAATİ DIŞINDA HASTALANMASIN
Önergesinde; Kocaeli Gebze ve Darıca’daki hastanelerde çocuk doktoru sıkıntısı yaşanmaktadır. Hem özel hastanelerde,hem de Devlet Hastanesi’nde mesai saati dışında çocuk doktoru bulmak neredeyse imkansızdır.”diyen Türkkan, bu nedenle hastaların, genellikle İstanbul Kartal’daki Dr.Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ya da İzmit’e yönlendirildiğini yazdı. Türkkan; bu sıkıntının yıllardan beri devam ettiği ve hala çözülemediğinin dile getirildiğini de belirtti.
2019’DA GEBZE VE DARICA’YA DA DOKTOR ATANACAK MI?
Sağlık Bakanı Koca’ya verdiği önergede, TBMM Genel Kurulu’nda Sağlık Bakanlığı Bütçesi görüşmelerinde ifade edilen, 2019 yılında 25 bin sağlık personelinin atamasının gerçekleştirileceği ifadesini de hatırlatan Türkkan, bu atama kapsamına Gebze ve Darıca’daki hastaneler de dahil midir, bu hastanelere çocuk doktoru ataması yapılması düşünülmekte midir? sorusunu yöneltti.
İşte Türkkan’ın soruları:
1-Kocaeli’nin Gebze ve Darıca ilçesinde kaç çocuk doktoru görev yapmaktadır, bu doktorların hastanelere sayı olarak dağılımı nasıldır?
2-Gebze ve Darıca’daki hastanelerde neden mesai saati dışında çocuk doktoru sıkıntısı yaşanmaktadır, doktorların çalışma sistemleri nasıldır, hastanelerde nöbet sistemi uygulaması yok mudur?
3-İki ilçede yaşanan bu problem nedeniyle çocuk hastaların genellikle İstanbul Kartal’daki Dr.Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ya da İzmit’e yönlendirildiği doğru mudur?
4-Bu konuda hasta ve hasta yakınları neden mağdur edilmektedir, bu problem yıllardır neden çözülememiştir?
5-TBMM Genel Kurulu’nda Sağlık Bakanlığı Bütçesi görüşmelerinde ifade edilen, 2019 yılında 25 bin sağlık personelinin atamasının gerçekleştirileceği ifadesi düşünüldüğünde, bu atama kapsamına Gebze ve Darıca’daki hastaneler de dahil midir, bu hastanelere çocuk doktoru ataması yapılması düşünülmekte midir?
6-tanması planlanan 25 bin sağlık personeli içinde Gebze ve Darıca’daki hastanelerde görev yapacak doktorlar yer almıyorsa bu ilçelerde ivedilikle çözüm bekleyen çocuk doktoru sıkıntısının giderilmesi için herhangi bir çalışmanız olacak mıdır, bu sıkıntıyla ilgili olarak nasıl bir düzenleme yapılması düşünülmektedir?