BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

İnşaat sektörü adına denetim istediler

Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Faruk Mamik inşaat sektörü adına yetkililere denetim çağrısında bulundu. 

29 Aralık 2018 23:11
İnşaat sektörü adına denetim istediler

İşte o açıklamanın içeriği: 2018 yılının ikinci yarısından itibaren dövizde ki ani yükseliş ve bu yükselişi durdurmak için mecburen yükseltilen faizlerin Türkiye’nin lokomotifi olan inşaat sektörüne olumsuz etkilerini hepimiz görmekteyiz. 
 
Fakat sektör kur ve faiz artışından hariç sektöre tedarik sağlayan inşaat malzemeleri üreticilerin abartılı ve haksız fiyat artışları da zarar vermektedir. Birbirleri ile rekabete girmemek için rekabet kurallarına aykırı olarak ortak fiyat belirleyen firmaların tespit edilmesi için denetimlerin daha da sıklaştırılması gerekmektedir. 
 
Son günlerde çimentoya yüzde 40 olarak açıklanan zam oranı bizi derinden üzmüştür. Çimento zammı inşaatın olmazsa olmaz malzemesi beton fiyatlarına artıracaktır. Bu fiyat artışı krizde ki sektörün yükselişini geciktirecek etkileri bulunmaktadır. 
 
İç piyasada ki fiyatların düşüklüğüne artan kurları bahane edip ihracata yönelen çimentocuların ihracat yapıp döviz kazandırmaları elbette bizde isteriz; fakat iç pazarı umursamadan yapılacak olan hamlelere karşı durduğumuzu belirtmek istiyoruz.
 
Uygulanacak zam oranının haksız fiyat artışı olup olmadığı ve rekabet kurallarına aykırı fiyat belirlenmesi konusunun devletin ilgili makamlarından incelenmesi için başvuruda bulunduk.
Ümit ediyoruz ki çimento ve inşaat sektörünü zor durumda bırakmayacak kabul edilir bir artış gerçekleşir.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.