banner411

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

Çayırova’da Trafik Eğitim Parkı açıldı

Çayırova Belediyesi tarafından çocuklarda trafik bilincinin oluşması amacıyla 8 Bin metrekare alana inşa edilen Trafik Eğitim Parkı hizmete açıldı. 

03 Şubat 2019 22:34
Çayırova’da Trafik Eğitim Parkı açıldı

18 Akülü Araçla Hizmet Veriliyor
 
Akse Mahallesi içerisinde yapılan ve konumu bakımından geniş bir alana sahip olan Trafik Eğitim Parkı’nda çocuklara, yaya ve araç trafiği başta olmak üzere erken yaşlarda trafik bilinci aşılanacak. Uzman eğitmenler eşliğinde, Emniyet ve Milli Eğitim Müdürlüğü desteğiyle verilecek eğitimlerde çocuklara teorik ve uygulamalı eğitim imkanlarıda sunuluyor. İçerisinde bulunan eğitim binasındaki sınıflarda teorik dersler alacak olan çocuklar akabinde trafik parkuruna uzman eğitmenler koordinatörlüğünde çıkacak. 18 akülü araç ile hizmet verecek olan tesiste, yaya geçitleri, trafik ışıkları, üst geçitler, akülü araçlar ve bina, okul, hastane gibi çeşitli yapılar da yer alıyor.Parkta, çocukların trafikte ne yapmaları gerektiği, üst geçitlerin nasıl kullanılacağı, trafik levha ve ışıklarının ne işe yaradıkları uzman eğitmenler tarafından gösterilerek aktarılacak. Ayrıca parka sunumlar eşliğinde çocuklara, trafik kazalarının nasıl olduğu ve emniyet kemerlerinin insan hayatını kurtarmadaki rolü de anlatılacak.

 
8 Bin metrekare alanda inşa edilen ve kısa bir sürede tamamlanarak gerçekleştirilen açılış programı ile hizmete sunulan proje bölgede yapılan en büyük Trafik Eğitim Parkı tesisi özelliğini taşıyor. Belediye Başkanı Şevki Demirci’nin önemle üzerinde durduğu projenin amacında, trafikte empatik düşünebilen, trafik kurallarını erken yaşlarda benimseyerek bilinçli nesiller yetiştiren bir yatırım olduğu ortaya çıkıyor. 
 
Demirci, “Çocuklarımıza Erken Yaşta Trafik Bilincini Kazandıracağız”
 
Gerçekleştirilen açılış programında projenin detaylarını anlatan Belediye Başkanı Şevki Demirci, Trafik Eğitim Parkı’nın açılış ile birlikte hizmet vermeye başladığını söyledi. Projeyi planlarken çocukların eğitimlerine büyük bir katkı sunması adına özenle çalıştıklarını vurgulayan Demirci, “İlçemizde eğitim alanında birçok hizmeti yerine getirdik. Bugün burada yeni bir eğitim içerikli projemizi hizmete sunuyoruz. Trafik Eğitim Parkımız 8 Bin metrekare alanıyla Kocaeli’de ve bölgede örnek bir çalışma oldu. Tam donanımlı yapısıyla çocuklarımızın hizmetine sunduğumuz bu güzel çalışmada hem eğlenecekler hem de trafik bilincini kazanacaklar. Çünkü zaman ilerledikçe hersey değişiyor, hızlanıyor. Bizlerde çocuklarımızın bu zamana bilinçli bir şekilde ayak uydurabilmesi, onların gelecekte daha deneyimli ve bilgili bireyler olabilmeleri için var gücümüzle çalışıyoruz. Trafik Eğitim Parkımız işte bu noktada çocuklarımıza rehber olacak. Trafikte ne yapmaları gerektiğini onlara anlatacak. Teorik ve uygulamalı olarak verilecek eğitimlerle çocuklarımız trafikte empatik düşünebilen deneyimli trafik gönüllüleri olacaklardır. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi.
 
Belediye Başkanı Şevki Demirci’nin konuşmasının ardından Çayırova Eğitim Spor Kulübü’nün tüm branşlarında eğitim alan çocuklara bisiklet hediye edildi. Akabinde kurdele kesimi ile devam eden programda idari bina, eğitim sınıfları ve trafik eğitim parkuru gezildi. Çok sayıda vatandaşın katılımı ile gerçekleşen açılış programına AK Parti Çayırova İlçe Başkanı Ekrem Karahan, Belediye Başkan Adayı Bünyamin Çiftçi, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Gürbüz, STK ve dernek başkanları da katılım gösterdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393