banner411

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

Kapanca sokak canlanıyor

İzmit Belediyesi tarafından kentimize kazandırılan Kapanca Sokak, “Elimin Çamuru Seramik Atölyesi” ile canlanmaya devam ediyor. 

03 Mart 2019 13:42
Kapanca sokak canlanıyor

İzmit Belediyesi’nin hayata geçirdiği Tarih Koridoru’nda yer Kapanca Sokak yeni bir işletme daha kazandı. Çiğdem Eroğlu’nun sahibi olduğu “Elimin Çamuru Seramik Atölyesi” İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın katılımıyla gerçekleşen görkemli törenle açıldı.
 
BAŞKAN ÇARKIN BAŞINA GEÇTİ
 
El emeği ürünlerinin yer aldığı işletmede seramik kursu, çini kursu ve çömlekçi çarkı ile şekillendirme eğitimleri verilecek. Açılış törenine katılan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan çömlek çarkının başına geçerek kendi elleriyle ufak bir çömlek yaptı. 
 
 
ÇOCUKLUK HAYALİM GERÇEK OLDU
 
Açılış töreninde konuşan kadın girişimci Çiğdem Eroğlu, “Bu açılış benim için oldukça önemlidir. Şuan çocukluk hayalimi gerçekleştiriyorum. Çocukluktan beri uğraştığım seramik sanatından kendi iş yerimi açtım. Bizleri kırmayarak buraya gelen sanata ne kadar önem verdiğini bildiğim İzmit Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan’a da teşekkür ediyorum” dedi.
 
BU İŞİN İÇİNDE RUH VAR
 
Ardından konuşan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, “Çiğdem Hanım bana göre çok değerli bir iş yapıyor. Birincisi Türk kadını olarak girişimcilik örneği gösteriyor. İkincisi ise kendi emekleriyle bu işi yapıyor. Bu işin içinde ruh var. Onun için çok değerli görüyorum” dedi.
 
BU ŞEHRE SANAT YAKIŞIR
 
Başkan Doğan son olarak, “Yeni neslin sanat ile iç içe olması arzusundayız. Türk toplumunun daha kombin bir millet olması için sanat çok önemlidir. Bu yüzden bu tür yerlerin açılması çok önemlidir. Biz bu kazanımları istiyoruz. Bu şehre sanat yakışır. Biz bu kentte sanatın her zaman yaşanmasını istiyoruz.
 
TURİZM ŞEHRİ İZMİT’İN KALBİ
 
Bu sokağın her taşı, her konağı 3 bin yıllık tarihin izlerini taşıyor. 10 yıldır ilmek ilmek işlediğimiz ve şehir turizmine kazandırdığımız  bu sokağımızda bu tür mekanların açılması bizi çok mutlu ediyor. Temennimiz sokağımızın her köşesinde bu tür mekânların açılması ve bu sokağın turizm şehri İzmit’in kalbi olarak kalmasıdır ”dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393