BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Suriyeliler için ne kadar para harcandı?

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Suriyeli sığınmacılar için harcanan parayı açıklayarak “40 milyar dolar civarında bir parayı bu Suriyeli kardeşlerimiz için harcamış bulunuyoruz" dedi.  

16 Mart 2019 10:20
Suriyeliler için ne kadar para harcandı?

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Suriyeli sığınmacılar için 40 milyar dolar harcandığını belirterek "Bu misafirlerimize karşı yapılan harcamayı söylememe kültürümüz var ama siyasi bir konu olduğu için de bunu ifade etmek durumundayız. 40 milyar dolar civarında bir parayı bu Suriyeli kardeşlerimiz için harcamış bulunuyoruz.

Türkiye, Suriye'de terör zulmüne uğramış, Suriyeli Kürt kardeşimiz dahil, milyonlarca mültecinin sığındığı güvenli bir limandır. Zaten tarihin asil milletimize yüklediği misyon, masum ve mazlumların hakkı için daima zalimlerle mücadele etmek olmuştur. Ayrıca Türkiye, bu çerçevede İdlib'de sivillerin zarar görmemesi, yeni krizler ve insani trajediler yaşanmaması ve tüm dünyaya yayılabilecek yeni bir mülteci akını olmaması için yoğun çaba harcamaktadır” ifadelerini kullandı.'

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.