Bir taraftan orman alanlarının korumak, diğer taraftanda onlarca yıldır devletten her türlü altyapı ve üst yapı hizmeti alan sizlerin mağduriyetinin giderilmesini dert edindik. Bu konuyu sizler bizlere ilettiğinizde ne yapabiliriz bu mağduriyetinizi nasıl çözeriz diye AK Parti olarak TBMM’de çalışmalara başladık. 19 Nisan 2018 tarihinde 6831 sayılı orman kanununa bir ek madde ekleyerek sizlerin kangren olmuş bu probleminizi çözdük ancak Cumhuriyet Halk Partisi bunu size çok gördü.
6831 sayılı orman kanununa 19 Nisan 2018 tarihinde eklenen EK 16. madde ile Orman alanlarında yapılmış olan toplu yapılaşmalarda binası olan vatandaşın yerine karşılık tapusu hazineye ait iki katı kadar bir alanı orman yapmak şartıyla bu yerler orman dışına çıkarılarak vatandaşın tapu problemini çözüyorduk.Öncelikle İzmit ilçemizde Yenimahalle ve Alikahya bölgelerinde, Dilovası’nda; Turgut Özal, Mimar Sinan ve Diliskelesi bölgelerinde, KartepeNusretiye’de, Derince, Kandıra, Körfez ve diğer ilçelerde onbinlerce vatandaşımız bu kanundan yararlanacaktı.
CHP bu kanunu Anayasa mahkemesine götürerek binlerce vatandaşımızın mağduriyetine sebep oldu.Maalesef bu iptal dava dilekçesinin altında CHP Kocaeli Milletvekillerinin de imzası var. Bu ilk de değil. Tapu kadastro Genel Müdürlüğü tarafından vatandaşa verilen tapulara on yıl sonra Orman genel Müdürlüğü’nün koyduğu orman şerhlerinin geçersiz olduğu konusunda çıkarılan 5841 sayılı kanunun iptali içinde anayasa mahkemesine gitmişlerdi ve çıkarılan yasa iptal edilerek onbinlerce insanın mağduriyetine neden olmuşlardı.
Vatandaşların tapusu kadar, öğrencilerin de bursların göz diken yine CHP olmuştu. Bilindiği gibi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 2004’ten itibaren her yıl on binin üzerinde üniversite öğrencisini burs veriliyordu. Öğrencilere verilen bu bursları çok gören CHP, bu kanunuda iptal ettirdi.
EK MADDE 16- Orman ve Su İşleri Bakanlığınca, bilim ve fen bakımından orman olarak muhafazasında hiçbir yarar görülmeyen ve tarım alanına dönüştürülmesi de mümkün olmayan yerler ile bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte üzerinde yerleşim yeri bulunan ya da yerleşim yeri oluşturulması uygun olan taşlık, kayalık, verimsiz ve fiilen orman vasfı taşımayan alanlardan, Orman ve Su İşleri Bakanlığının teklifi üzerine sınırları Bakanlar Kurulunca belirlenen alanlar, Bakanlar Kurulunca belirlenecek usul ve esaslara göre Orman Genel Müdürlüğünce orman sınırları dışına çıkartılarak tapuda Hazine adına tescil edilir. Orman sınırları dışına çıkartılan alanın iki katından az olmamak üzere Devletin hüküm ve tasarrufu altında veya Hazinenin özel mülkiyetinde bulunan taşınmazlar Orman Genel Müdürlüğüne orman tesis etmek üzere tahsis edilir.
Birinci fıkrada belirtilen alanlarda 21/6/1987 tarihli ve 3402 sayılı Kadastro Kanununun 22 nci maddesinin kadastrosu yapılmış olan yerlerin ikinci defa kadastroya tabi tutulamayacağına ilişkin hükmü uygulanmaz. Birinci fıkra kapsamında orman sınırları dışına çıkarılacak alanların tespiti maksadıyla, Orman ve Su İşleri Bakanlığınca yeteri kadar orman kadastro komisyonu görevlendirilir ve bu tespit sırasında ilan süresi bir hafta, itiraz süresi bir ay olarak uygulanır. Bu Kanunun 1 inci maddesine göre ilk defa yapılacak orman kadastrosu uygulamasındaki işlemlere ilişkin sürelerde de üçüncü fıkra hükümleri uygulanır.