banner410

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Yasak 1 Nisan’da sona eriyor

Halk arasında oklama olarak da bilinen Turna balığının av yasağı 1 Nisan’da sona eriyor. 

30 Mart 2019 21:24
Yasak 1 Nisan’da sona eriyor

Kocaeli Sportif Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği (KAMADER) Başkanı Engin Uztürk, yaptığı açıklamada, amatör olta balıkçılarının dört gözle beklediği Turna balığı avının 1 Nisan tarihi itibari ile serbest olduğunu bildirdi. Uztürk, 4/2 Numaralı Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ Hükümleri gereğince, 15 Aralık’tan bu yana avlanılması yasak olan Turna Balığı avının 1 Nisan itibarı ile serbest olduğunu kaydetti.
 
“Amatör balıkçıların avlanırken; ‘Adet ve boy limitlerine uyalım, uymayanları ise uyaralım” diyen Uztürk, “Turna balığı, 40 santimin üzerinde, günde en fazla 5 adet, halen avı serbest olan doğal alabalık ise 25 santimin üzerinde,  günlük en fazla 3 adet avlanılabilecek. Yasağa uymayanlara ise yetkili birimler tarafından ağır para cezaları uygulanacak” ifadelerine yer verdi.
 
UZTÜRK, YASAKLARIN SIKI TAKİPÇİSİYİZ
 
"Başta üyelerimiz olmak üzere ulaşabildiğimiz tüm amatör balıkçılara yönelik, balık türlerinin korunması, yaşatılması ve bilinçli avcılık için bilgilendirme çalışmalarımız devam ediyor. Av yasağıyla ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla koordine içindeyiz. Yasaklara uyulması konusunun sıkı takipçisiyiz.  Amatör balıkçıların av yasağının başlangıç ve bitiş tarihlerine, adet ve boy limitlerine uymalarını, uymayanları ise uyarmalarını bekliyoruz. Temiz çevre, sağlıklı yaşam ve sürdürülebilir avcılık dileğiyle, herkese ‘rast gelsin'’ diyorum."
 
Ayrıca bahar şenlikleri kapsamında Geleneksel olarak her yıl düzenlenen ‘KAMADER Turna ve Tatlısu Levreği Tutma Şenliği’nin bu yıl 12.sini düzenliyoruz. 04-05 Mayısta yine Kandıra KocakaymazÜtükGöleti’nde yapacaklarını bunun için hazırlıklarınciddiyetle devam ettiğini ifade ederek tüm doğa dostlarını aileleriyle birlikte şenliğe davet etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.