banner411

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

Dikkat! Bu oylar geçersiz

Seçimlerde hangi oyların iptal edileceği belirlendi. Sandık kurulunca verilen biçim ve renkte olmayan, YSK filigranı bulunmayan oy pusulaları, Hiçbir yerinde 'evet' ya da 'tercih' mührü basılmamış oy pusulaları geçersiz sayılacak. 

31 Mart 2019 21:52
Dikkat! Bu oylar geçersiz

Birden fazla tercih mührü basılmış oy pusulaları, Partilere ayrılan alandan taşan ‘tercih’ veya ‘evet’ mührü basılan oy pusulaları, Sandığın ait olduğu seçim çevresinden başka bir seçim çevresi için düzenlenmiş oy pusulaları da iptal edilecek.
 
Yırtılmış veya koparılmış oy pusulaları, ‘Tercih’ veya ‘evet’ mührü dışında herhangi bir özel işaret, isim, imza, mühür veya parmak izi basılmış oy pusulaları. Karalanmış, çizilmiş veya işaretlenmiş oy pusulaları geçersz olacak.
 
Pusulada yer alan matbu yazıların ve şekillerin dışında yazılar, harfler, sayılar yazılmış veya şekiller çizilmiş oy pusulaları'' iptal edilecek. Geçen seçimde çok tartışılan ve sandık kurulu mührü vurulması unutulan pusulalar ise YSK filigranlı ise yine geçerli olacak.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393