banner411

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

Başkan Büyükakın, UKOME’ye bunu sordu mu?

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Daire Başkanı Salih Kumbar ‘Siz kimi kandırıyorsunuz?’ Dedirtecek bir işleme daha imza attı. 

30 Nisan 2019 15:52
Başkan Büyükakın, UKOME’ye bunu sordu mu?

İzmit- Bağırganlı (Kandıra) arasında yolcu taşımacılığı yapan İlhan Özkol’un karşı karşıya kaldığı haksızlıkları daha önce de dile getirmiştik. Yasak olmasına rağmen otobüslerine alarak ücret karşılığında sivil yolcu taşıyan öğrenci servisi araçlarının bu kural dışı davranışlarına göz yuman da UKOME ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ydi. 
 
İlhan Özkol defalarca aynı konuda 'Denetleme yapılsın' şeklindeki sözlerle UKOME’den yardım istedi ama kimse kılını kıpırdatmayarak, öğrenci taşımalarının karşılığını zaten devletten alan servis araçlarının haksız kazanç sağlamalarına göz yumdular.
 
Tarlasını ve arabasını satarak 800 bin TL harcayan ve İzmit Bağırganlı hattını ihale ile alan İlhan Özkol üst satırlarda vurguladığımız sebeple zarar etmesine rağmen uzun süre direndi. Fakat UKOME’deki yöneticilerin vurdum duymaz tavırları karşısında çileden çıkarak ‘kontak kapatıyorum ben yokum’ dedi.
 
UKOME yöneticileri kontak kapatılmasından değil, bu durumun basına yansımasından rahatsız oldular. Nitekim İlhan Özkol’a ‘ Bizi rencide ettin’ de dediler. Biz kul hakkı yedik, seni üzdük hakkını helal et demediler. 
 
Seçime 3-5 gün kala da aynı hattı ihalesiz olarak bir kooperatife verdiler. İhalesiz işlem yapılamaz, yapılırsa da bu suçtur. Nitekim İlhan Özkol’da konuyu yargıya taşıdı. Altında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Daire Başkanı Salih Kumbar’ın imzasının yer aldığı sözleşme iptali yazısı da Özkol’a bizzat elden tebliğ edildi. 
 
O yazıda İlhan Özkol’un kontak kapattığı vurgulanmış da, suçlu biziz denilmemiş. Yine o yazıda yeterli yolcu bulamaması denmiş de; öğrenci servisi araçlarının kaçak yolcu taşımalarına engel olamadık denilmemiş. 
 
Ve üstelik 84. Maddeye dayandırılarak İlhan Özkol’la ilgili ihale yasaklısı işlemi yapılacağının da altı çizilmiş. Hem mağdur et, hem de kanuna dayandırıp ceza kesmeye çalış.  Belli ki bunlarda kul hakkı yeme korkusu da yok. Sizin Gönül Belediyeciliği dediğiniz bu mu? Buna dense dense; gönül kırma, gönül incitme ve hak yeme denir.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393