BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

Her şey çok güzel olacak yasaklandı

Kadıköy’de yapılan Soma katliamı eyleminde polis müdürü, valilik kararıyla “Her şey çok güzel olacak” pankartının yasaklandığını söyleyerek pankartın toplatılmasını istedi... 

14 Mayıs 2019 02:59
Her şey çok güzel olacak yasaklandı

Kadıköy’de yapılan Soma katliamı eyleminde polis müdürü, valilik kararıyla “Her şey çok güzel olacak” pankartının yasaklandığını söyleyerek pankartın toplatılmasını istedi.
 
Polis, 5 yıl önce Soma’da gerçekleşen maden faciasında yaşamını yitiren 301 işçi anmak için 3. havalimanı İşçileriyle Dayanışma Platformu ve Çağdaş Hukukçular Derneği’nin çağrısıyla bu akşam Kadıköy Bahariye Caddesi’nde toplanan grubu durdurdu.
 
Polisin engellemesine ilişkin açıklamalarda bulunan ÇHD’li avukat Tamer Doğan, “Polis, Soma pankartlarında hiçbir sorun olmadığını söyledi. Ancak ‘Her şey güzel olacak’ pankartının ve sloganının bugün itibariyle Valilik kararıyla yasaklandığını söyledi. Ardından da pankartın toplatılmasını istedi” ifadelerini kullandı.
 
Polisin pankartın kaldırılmaması durumunda yürüyüşe müdahale edileceğini söylemesi üzerine grup, “Her şey güzel olacak” pankart kaldırıldı ve eyleme devam etti.
 
Erdoğan’dan ‘Her şey çok güzel olacak’ tepkisi
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 Mayıs’ta İstanbul Beyoğlu’nda katıldığı iftar programında yaptığı konuşmada, Fenerbahçe stadında bulunan ‘Her şey çok güzel olacak’ pankartıyla ilgili olarak “Ya bu statları biz yaptık, biz. Bunlar yanlış yolda. Ama biz düzelteceğiz. Hepsi kayda giriyor. Gereğini biz de yapacağız’ demişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393