banner411

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

Hizmet-İş'ten yanıt geldi!

Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy’un 10 işçi çıkartıldı, kıyım yapıldı şeklindeki sözlerini İzmit Belediyesi yönetimi yalanlamıştı. Ersoy bugünde yazılı bir açıklama yaptı. 

29 Mayıs 2019 17:46
Hizmet-İş'ten yanıt geldi!

Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Ersoy; İzmit Belediyesi’nin yapmış olduğu açıklama gerçeği yansıtmadığı gibi suçluluk psikolojisi ile yalan ve çelişkili ifadelere dayanan bir açıklamadır dedi.
 
Açıklamanın bir kısmında “ BEKAŞ A.Ş’de çalışmakta olan 4 personelin 2 si 31 Mart yerel seçimlerine 2 gün kala, 2 sinin 31 Mart seçim sonuçları açıklandıktan sonra işe alınmıştır.” Aynı açıklamanın diğer bölümünde 6 işçiden bahsederek, kendi isteği ile işlerinden ayrıldığı ifade edilmektedir.
 
Bu açıklama bile kendi içinde çelişerek yapılan söylemlerin gerçeği yansıtmadığı ortadadır. Zaten basın mensuplarına iş akitlerinin feshi ile ilgili bildiri sunulmuştur.
 
Gerçek şudur ki 10 işçinin işine son verilmiştir. İzmit Belediyesi yöneticilerin suçluluklarını örtbas edebilmek için yaptıkları uygulamalar kamuoyundan gizlenerek, adeta kripto mantığıyla gerçekleştirilmektedir. İşten çıkarmalarda belediyenin bilgi iletişim sisteminin kapatılması, ne meclis üyelerine ne de yetkili sendikaya hiçbir bilgi verilmemesi yaptıkları işin usulsüzlüğünü ve suçluluklarını ortaya koymaktadır. Böyle davranmakla neyi gizleme telaşındadırlar.
 
Ayrıca iş barışı bozduğumuzu ifade edenler, mazbatayı aldıkları günden 2 ay bile geçmeden işten çıkarmalarla, sürgünlerle, mobinglerle ve işçilere seçim meydanlarında verdikleri sözü tutmamakla kendileri bozmuştur. Belediye yönetimi bütün bu uygulamalarında kendi kendileriyle çelişmekle kalmayıp, suçluluk psikoloji içerisindeki panik atak tutum ve yaptırımlarıyla suçluluklarını tescillemektedirler.
 
Belediye yönetimi, yaptıkları işin gayr-i meşruluğunu örtbas edebilmek için bir meclis üyesi ve bir müdürün çocuklarını örnek gösterip gündeme taşımaktadır. Bunlar üzerinden hareket ederek diğer işçilerin mağduriyetleri örtbas edilemez, aksine daha da derinleşir.
 
Bizim İzmit belediyesi yetkililerine tavsiyemiz: Her ne olursa olsun İzmit’e hizmet eden işçilerin emeği ile oynamayın, işçilerin alın terine saygılı olun, sürgünlere ve mobinglere son verin. Önce işçilere söz verdiğiniz 52 günlük ilave tediye, yol, yemek parasını ve temizlik işlerinde çalışan 400 işçinin hafta sonu mesailerini verin ki, İzmit belediyesinde iş barışı ve huzuru daim olsun”dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393