banner410

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

O başkan derhal istifa etsin

Geçtiğimiz hafta sonu Berlin’de yapılan FİBA Başkan seçimin de Türkiye Basketbol Federasyon Başkanı Hidayet Türkoğlu’nun mevcut Başkan Turgay Demirel’in desteklemeyip Sıp adayı desteklemesi Meclis gündemine taşındı. 

29 Mayıs 2019 00:39
O başkan derhal istifa etsin

8 ÜLKE DESTEKLEDİ ARALARINDA TÜRKİYE YOK

Konuya ilişkin TBMM’de söz alan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar geçtiğimiz hafta sonu yapılan seçimlere değindi.  Seçimlerde Türkiye, Belçika ve Sırp olmak üzere üç adayın yarıştığına dikkat çeken Akar, mevcut FİBA Başkanı Turga Demirel’i 8 ülkenin önermesine rağmen kendi ülkesi Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından desteklenmediği gibi bir kösteklenmeye çalışıldığını söyledi. 
;
TÜRKOĞLU’NDAN SIRP ADAY İÇİN DESTEK ÇAĞRISI

Akar, 8 ülkenin Başkan olarak önerdiği Turgay Demirel’i desteklemeyen Türkiye Basketbol Federasyon Başkanı Hidayet Türkoğlu’nun bu da yetmezmiş gibi diğer ülke federasyon Başkanlarına Mail gödererek Sırp adaya destek istediğini söyledi.  CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, sürekli yerli ve millikten bahseden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın atamış olduğu Başdanışmanının bir sırp adayı desteklemesinin kabul edilmez olduğunun altını çizerek Hidayet Türkoğlu ve yönetiminin derhal istifa etmesi gerektiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da seslenen Akar, yerli ve milliyiz diyeceksiniz atadığınız Başkan Türk adayı değil Sırp adayı destekleyecek ve sesiniz çıkmayacak. Sevsinler sizin yerli ve milli duruşunuzu eğer samimiyseniz bunun gereğini yapın’ dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.